Începe Champions League 20/21. Ziua 1

0

Anul ăsta mai mult decât vreodată.

Da, Champions League is back, fără spectatori, cu o grămadă de restricţii în Europa (adică nici prin cârciumi nu se pot strânge microbiştii), un debut de sezon trist, marcat de pandemia secolului.

Să nu disperăm, televizoarele sunt aici, diagonalele generoase, 4k din ce în ce mai prezent. Hai să vedem ce avem în seara asta.

Grupa E

Chelsea, Rennes, Sevilla, Krasnodar

Chelsea pleacă favorită dar nu ştiu cât de stabilă va fi până în decembrie. La fel Rennes, în mare formă zilele astea, dar cât de mult vor menţine ritmul rămâne de văzut. Sevilla e Sevilla: o trupă pe care te bazezi că scoate rezultate din piatră seacă. Looserii par a fi cei de la Krasnodar. Par.

Chelsea v Sevilla. Oamenii lui Lampard sunt buni, nimic de zis, dar nu sunt încă o echipă. Și ultimul meci a arătat asta cu vârf și îndesat. Iar Sevilla e o echipă care știe să profite de orice șansă. BTS.

Rennes v Krasnodar. Francezii sunt în formă și îl mai au și pe Camavinga, cel mai tânăr debutant în naționala Franței din 1914 încoace. Rușii au jucat bine în Grecia însă Rennes e un altfel de gyros. 1 & O1.5.

Grupa F

Brugge, Dortmund, Lazio, Zenit.

Grupa lui Dortmund şi nu cred că vor rata primul loc. Lazio va avea de combătut cu Zenit pentru locul care îi trimite în optimi de UCL şi aici va fi cheia grupei: (rezultatele directe dar mai ales) ce vor scoate din dubla cu Dortmund. Brugge va asigura spectacolul în această grupă.

Lazio v Dortmund. Cu meciul acesta în cap, Favre a ținut o parte din titulari pe bancă în meciul de la Hoffe și era să piardă, iar, titlul. Fără cvartetul Reus, Haaland, Guerreiro, Bellingham, Borussia a arătat foarte prost. Lazio a început slab campionatul (4 puncte din 4 meciuri) dar să ținem cont că au dat de Atalanta, Inter și Samp. Meci interesant, U 3.0.

Zenit v Brugge. Ambele trupe sunt pe val, cu atacuri devastatoare şi defensive de fier (14-4, respectiv 16-3) în ultimele 5 partide de campionat. Mă aştept la un meci mai prudent, cred că accentul va fi pus pe defensivă, până la urmă fiecare speră într-oo perioadă mai proastă a lui Lazio… Zenit nu pierde ar fi o alegere normală.

Grupa G

Juventus, Barcelona, Dinamo Kiev, Ferencvaros.

Messi v Ronaldo, Barca v Juve etc. Nimeni nu vorbeste de nea Luce dar tocmai asta s-ar putea să tragă greu în ecuaţia grupei. Ungurii nu contează, clar, dar 2 sau 3 puncte pierdute acolo vor fi cele care vor face diferenţa. Să vedem cine va face eroarea. Până una alta, Il Luce începe cu o mână bună (Ovidiu) şi îi intră carte excelentă pe turn (CR7 out). Indiferent ce se întâmplă pe river ar fi păcat să nu meargă în showdown 🙂

Barcelona v Ferencvaros. Ehei, ce amintiri are Messi cu maghiarii: debutul lui la naţională s-a făcut la un meci cu Ungaria şi nu a rezistat mult în teren – cred că vreo 2 minute, fiind eliminat 🙂 . Barca trece printr-o perioadă mai puţin fastă şi cum maghiarii sunt pe val mă aştept la un meci interesant, nicidecum unul de 1.1 pentru Barcelona. Ferencvaros +3 plăteşte spre 1.8 aşa că e de luat.

Dinamo Kiev v Juventus. Elevul Pirlo dă piept cu mentorul Il Luce, cel care l-a promovat pentru prima oară la seniori. Fără Ronaldo Juve a arătat bine cu Crotone, doar ghinionul (şi eliminarea) privându-i de 3 puncte. Dincolo, Il Luce a reuşit în câteva luni să dea încrederea unei echipe cu un joc fluctuant şi să o facă din ea un adversar de temut, cel puţin pentru fazele incipiente ale UCL. Să vedem dacă vor confirma. U2.5

Grupa H

Manchester United, PSG, RB Leipzig, Basaksehir

PSG pleacă mare favorită şi nu cred că va avea probleme în a-şi asigura calificarea în optimi. După… mai vedem 🙂 Man United trece, de aproape un deceniu prin schimbări/modificări/frământări. Aşa că nu ştim ce să zicem: fie vor da de pământ cu favoriţii şi vor claca surprinzător în faţa turcilor de la Basa, fie vor spulbera franciza red bull şi vor lua scor de curtea şcolii cu PSG. Sky is the limit, indeed. RB Leipzig stau la cotitură: în ediţiile anterioare ale UCL au arătat că nu prea au … “aripile” necesare acestei competiţii. Dar, nu ştii de unde sare potârnichea 🙂 Basa sunt în vrie şi nu îi văd ca adversari pentru celelalte trei trupe.

PSG v Man United. E vremea revanşei pentru PSG şi chiar dacă nu se pot baza pe vreo câţiva titulari tot pleacă favoriţi în faţa unei trupe încă în căutări. Cu excepţia unui moment magic al lui United (s-a mai întâmplat, nu-i vorbă) PSG ar trebui să câştige meciul din seara asta. 1 & O1.5

RB Leipzig v Basaksehir. Aici e ;i mai clar ca la precedentul meci. O fi plecat Werner la Chelsea dar are cutia de red bull bule. Tripleta Folsberg Olmo, Nkunku, ajuta’i discret de Poulsen nu cred că vor avea probleme să detoneze vreo două, trei bombe în plasa turcilor. 1 & O1.5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.