Prima semifinală a UCL 2019-2020: Leipzig v PSG

0

Frankreich v Allemagne, anul ăsta UCL va merge într-una dintre aceste două ţări. În seara asta vedem dacă Frankreich va rămâne în cărţi pentru a-şi adjudeca UCL, că mâine seară… nu ştiu ce să zic.

RB Leipzig au avut nevoie de un gol în ultimul sfert pentru a trece de Atletico Madrid, pe bună dreptate pentru că Atletico a făcut ce ştie mai bine: nu a jucat nimic din ceea ce ar putea fi numit fotbal. Nemţii şi-au făcut un obicei de a marca după minutul 75 (ultimele 4 meciuri consecutive, 4 din ultimele 5 meciuri de UCL).

Pe Spurs au scos-o cu 4-0 (dublă manşă), pe Atletico cu 2-1, Nagelsmann a demonstrat că ştie să-şi pună echipa în teren şi să depăşească manageri mai titraţi, şi mai experimentaţi, decât el.

PSG a revenit la fotbalul adevărat cu o prestaţie … dezamăgitoare. Ca să fim civilizaţi. Din fericire pentru el, Tuchel poate da vina pe lipsa lui Di Maria şi, parţial, a lui Mbappe. Din nefericire pentru el, după meciul din seara asta nu mai poate face aşa ceva.

Cu Atalanta s-au chinuit şi dacă nu aveau norocul ăla de pe final, cu Choupo Moting în prim-plan, ar fi retrăit momentele de acum un an (sau doi, sau trei).

Pe umerii lui Tuchel stau miliardele şi ratările din sezoanele trecute. Pe cei ai lui Nagelsmann doar posibilitatea de a juca finala UCL. Om cu om, francezii stau mai bine dar ca echipă am mari îndoieli.

Se prea poate ca meciul din seara asta să fie decis de inspiraţia, curajul şi fineţea tactică a antrenorilor. Dacă va fi aşa, atunci merg pe Nagelsmann.

Ambele marchează, peste 2.5 şi Leipzig merge mai departe plăteşte în jur de 5. Not bad.

Mai putem încerca minim 3 goluri & minim 3 cartoane & minim 6 cornere dar şi ceva mai extravagant, PSG se califică şi Leipzig peste 16.5 faulturi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.