Champions League 2019-2020: Ziua 12

0

Ultima tranşă de meciuri din faza grupelor UCL, o zi mai liniştită datorită multor echipe deja calificate. Două meciuri de atrag atenţia: Oly v Steaua Roşie şi Şahtior v Atalanta.

Grupa A

Cum stăm: PSG şi Real Madrid, în această ordine sunt deja calificate. Brugge şi Galata se bat pentru locul de UEL, avantaj belgienii care au un punct în plus şi meci acasă cu Real (şi avantajul meciului direct).

Meciuri fără miză pentru favorite, meciuri de UL sau nimic pentru Galata şi Brugge. Dacă nu asistăm la vreo surpriză, Brugge merge mai departe.

Pronostic: o dublă Brugge +1 & Galata +3.

Grupa B

Bayern Munchen şi Spurs, în această ordine, sunt calificate. Meciul grupei este la Atena, Oly trebuie să bată Steaua Roşie, orice altă variantă îi trimite pe sârbi în UEL.

Olympiakos nu se poate baza pe Valbuena, Steua Roşie are lot complet. Meci încins, cu calificarea pe masă (UEL reprezintă ceva pentru aceste două trupe). Dacă ne uităm la performanţele celor două vedem că sârbii au luat căpăceală serioasă în deplasări în timp ce grecii au fost învinşi greu în cele două meciuri de acasă. În mod normal, victorie Oly: dacă vor marca primii vor fi greu de oprit, dacă nu, vom asista la un meci cu over 6 cartonaşe, multe în a doua repriză.

Pronostic: BTS şi Over 2.5 la Munchen. Oly to win.

Grupa C

Cum stăm: Man City e calificată, pentru al doilea loc de UCL şi singurul de UEL bătălia se dă în 3.

Şahtior se vede cu Atalanta acasă şi o victorie ar trimit-o lângă City, un egal ar putea să o califice, dacă Zagreb nu bate acasă pe City. Ucrainienii nu au nicio problemă de lot, Atalanta e fără Zapat şi (posibil) Ilicic.

Trei înfrângeri consecutive şi italienii erau scoşi din calcule. Două meciuri mai târziu sunt aproape de calificare – dacă bat la Kiev şi Zagreb nu bate City sunt în optimi. Mă aştept la un meci turbat, cu italienii încercând o calificare în premieră şi ucrainienii temporizând pentru un egal salvator. Dar dacă la Zagreb se profilează vreo surpriză, sau scorul rămâne mult timp egal, atunci cei de la Şahtior vor fi nevoiţi să tragă tare. Cred că e cel mai interesant meci al serii.

La Zagreb e clar: City merge să se dreagă după eşecul cu Man United dar cu un ochi la meciul din uichend, cu Arsenal. Aşa că nu mă aştept la cine ştie ce artificii, primul 11 va fi o premieră, sunt sigur, şi vom vedea goluri. Nu cred totuşi că Zagreb va învinge deşi nimic nu e exclus.

Pronostic: Over 3 în ambele partide.

Grupa D

Cum stăm: Juventus e calificată, lupta pentru locul II se dă între Leverkusen şi Atletico, Lokomotiv e ieşită din cărţi.

Atletico are meci cu ruşii de la Lokomotiv şi situaţia e clară: dacă vor să fie liniştiţi atunci trebuie să tragă de ei pentru un 2-0 🙂

Leverkusen are o mică şansă de a se califica – victorie cu Juve şi Atletico nu bate – aşa că mă aştept să fie un meci agreabil. Nemţii în presiune, italienii pe contra atac.

Pronostic: Atletico şi Over 1.5. Over 3 la Leverkusen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.