Champions League 2019-2020: Ziua 11

0

“Time’s up, lads!”, cum ar spune SAF. Champions League 2019-2020 a ajuns la ultima etapă a fazei grupelor, momentul când se alege orezul de neghină, Bobul lung de spărtură.

Până acum avem 8 calificate – City, Spurs, Paris St-Germain, Bayern Munich, Juventus, Real Madrid, Barcelona şi RB Leipzig – alte 8 locuri urmând să se ocupe după această ultimă rundă.

Jumătatea de astăzi e extrem de disputată, din cele 8 locuri doar 2 sunt ocupate, Barca şi Leipzig, restul de 6 fiind la bătaie,

Să vedem:

Grupa E

Deşi ar fi trebuit să fie grupa lui Liverpool, lucrurile s-au complicat mult din cauza unor rezultate slabe al campionilor en titre.

Cum stăm: Liverpool au avut calificarea în buzunar dar au făcut doar egal cu Napoli, pe Anfield. Un egal le ajunge pentru calificare, o victorie pentru locul 1. Napoli are nevoie de un punct cu Genk pentru a fi sigură de calificare, victorie şi eşec Liverpool (egal sau înfrângere) pentru lacul 1.

Liverpool merge la Salzburg pentru a termina ce nu au putut acasă, când au întâlnit o echipă în vrie şi totuşi nu au putut scoate trei puncte. Diferenţa de calitate e clară iar Liverpool a livrat şi când jocul a fost unul de Championship. Văd un meci cu nulte goluri dar după pauză.

Napoli se vede cu Genk şi nu cred să fie probleme în a-şi băga în traistă toate cele trei puncte. Chiar şi cu problemele din vestiar, oamenii lui don Carlo îi vor alerga bine pe belgieni.

Pronostic:
La Salzburg: Over 3.5 (variantă: mai multe goluri în a doua repriză) şi / sau Minim 3 goluri în meci, minim 4 cartonașe și minim 6 cornere.
La Napoli: Napoli înscrie în ambele reprize și Napoli minim 2 cornere în fiecare repriză şi /sau Minim 3 goluri în meci, minim 3 cartonașe și minim 6 cornere.

Grupa F

Barcelona a căştigat grupa şi este deja calificată – 13 ani consecutiv!

Cum stăm: Bătaia pentru locul 2 se dă între Inter şi Dortmund, avantajată fiind trupa germană: joacă acasă cu Slava (deja eliminată), în timp ce Inter primeşte vizita Barcelonei. Dacă bat, sunt calificaţi, indiferent de ce face Dortmund.

Dortmund şi-a mai revenit şi tocmai a pompat 5 goluri Fortunei, un fel de repetiţie pentru meciul cu Slavia. Doar că trebuie să presteze ceva mai convingător încă din debut şi să se desprindă. Altfel, dacă ştirile de la Milano vor fi negre, am impresia că “vibe-ul” nemţilor va dispărea, şi ne putem trezi cu vreo surpriză pe final.

Inter primeşte o Barcelona înjumătăţită şi are şanse mari să meragă în optimi. Nu ştiu ce datorii o fi având la Valverde dar văd că îi menajează pe Messi şi Pique (printre alţii) aşa că Don Antonio are o mega şansă să scoată un rezultat bun.

Pronostic: Dortmund & Over 3.5. Under 3 la Milano.

Grupa G

Cum stăm: Leipzig este calificată chiar dacă a făcut un meci extrem de slab împotriva Benficăi, acum 2 săptămâni, în care a reuzit să revină de la 0-2 la 2-2 în minutele de prelungire. Zenit trebuie să bată la Benfica pentru a se califica. OL trebuie să scoată mai multe puncte decât Zenit dacă vor să meargă mai departe. Benfica trebuie să bată pe Zenit pentru a avea o şansă la locul de UEL. După cum vedeţi, e cea mai încurcată grupă, un viespar.

OL v Leipzig: nemţii vin clar după punctul care îi va ţine pe primul loc şi îi va face să evite trupe solide în optimi. OL ştie că îi trebuie un punct mai mult decât Zenit aşa că mă aştept să nu îşi ridice Depay fustele în cap chiar din debutul meciului. Însă, în funţie de cât de stresaţi vor fi nemţii, să nu vă miraţi dacă de la un moment dat francezii vor trage tare pentru victorie.

Benfica trebuie să facă un 2-0 cu Zenit pentru a trece peste ei, astfel întrând în UEL. Şi în mod normal ar trebui să o facă: Zenit e subţire afară, Benfica e tare pe teren prorpiu, e înbn revenire de formă, iar ruşii au şi două absenţe majore: Kuzyaev şi Rakitskiy. Singurul semn de întrebare este: vrea Benfica în UEL?

Pronostic: Over 3 la Lyon, Benfica & 1,5.

Grupa H

Cum stăm: dacă ar fi bătut acum două săptămâni, Chelsea ar fi fost calificată. Aşa, trebuie să bată pe Lille pentru a se califica şi să spere că meciul de la Amsterdam se va încheia la egalitate (pentru a termina pe primul loc). Valencia se poate califica doar dacă bate la Amsterdam, Ajax are nevoie de un egal pentru calificare, dar de victorie pentru locul I.

Clar, oamenii lui Frankie vor tăbărâ pe francezii de la Lille pentru a închide meciul încă din prima repriză. Şi ar putea reuşi, Lille are meci important vineri seara, cu Montpellier, şi cred că Ligue 1 a luat faţa UCL, pentru ei, în acest sezon.

La Amsterdam e un meci de care pe care şi, la o primă vedere nu aş fi scos din calcule Valencia. Dar văzând lista lungă de absenţi de la spanioli tind să cred că Ajax sw va impune, poate un pic mai greu decât o arată acest 1.58.

Pronostic: Chelsea Over 1.5 goluri şi Chelsea Over 5.5 cornere. Ajax to win and Over 2.5 total goluri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.