Champions League 2019-2020: Ziua 9

0

Intrăm pe ultima turnantă a fazei grupelor Champions League 2019-2020.

Din această primă tranşă, grupele A-D, avem deja 3 calificate – PSG, Bayern şi Juve – aşa că mai sunt 5 locuri scoase la bătaie. Dacă nu avem surprize majore, diseară vom mai avea măcar 3 calificate – Real, City şi Spurs.

Să vedem:

Grupa A

La Paris, oamenii lui Zidane au fost luaţi la mişto de cei ai lui Tuchel şi acel 3-0 scris pe tabelă a părut, atunci, mic faţă de ce a fost pe teren. Adevărat, prestaţia lui PSG în acel meci a fost una de excepţie (etalon pentru acest sezon) iar cei de la Real s-au comportat de parcă de abia făcuseră cunoştinţă.

Lucrurile s-au schimbat între timp, PSG nu a mai reuşit prestaţii ca aceea, Zidane a reuşit să pună pe picioare defensiva (un singur gol primit în ultimele 6 partide), aşa că ne aşteptăm la altceva în seara asta.

Realul nu cred că îşi mai face gânduri pentru locul 1 aşa că mă aştept la un meci all-in din partea lor, au de luat o revanşă, totuşi. PSG e şi ea relaxată şi au tot câştigat în deplasări (5 din ultimele 6, cu gol marcat în toate meciurile).

Vasquez este singura absenţă de dată recentă; dincolo, fanii lui PSG cred că mai au până să îi vadă pe teren pe Mbappe şi Neymar în acelaşi meci, brazilianul fiind refăcut dar se aude că nu va fi jucat.

La Istanbul se joacă cu calificarea în UEL pe masă: un singur punct le desparte pe cele două combatante, punctul scos de Brugge la Madrid. În tur a fost 0-0, la capătul unui meci aspru, prea puţin spectaculos.

Turcii au mari probleme de lot (Nzonzi suspendat, Andone, Muslera, Falcao – accidentaţi). În plus, vin după un meci extenuant cu Basaksehir (pierdut, 0-1). Brugge nu are nici o problemă de lot şi vin după un uichend lejer, cu Oostende.

De reţinut: Galata nu a marcat în aceasă ediţie de UCL!

Pronostic: Ambele marchează şi Over 3.5 la Madrid, cartonas galben Verratti şi / sau Di Maria. Brugge Team over 1.5 sau Over 2.5 la Istanbul.

Grupa B

Bayern merge la Belgrad doar ca să bifeze şi acest meci de UCL. Sunt calificaţi, şanse mici pentru Spurs să-i depăşească, mă gândesc că Flick va încerca una-alta din punct de vedere tactic pentru a mai rafina nişte automatisme de joc ruginite pe vremea lui Kovac.

De reţinut: de când a venit Flick, Bayern nu a mai primit gol: 3 meciuri, 10 goluri marcate, 0 primite.

Spurs primeşte vizita grecilor de la Oly şi mă tem că va fi un meci greu pentru ei: venirea lui Mourinho a capacitat un pic trupa blazată lăsată de Poche – cel puţin asta au arătat în meciul din uichend.

Pronostic: Under 3.5 la Belgrad, Spurs & O1.5 la Londra.

Grupa C

Situaţie destul de încurcată în această grupă: Man City e ca şi calificată, Şahtior şi Zagreb sunt cap la cap în lupta pentru poziţia a doua (fiecare cu câte 5 puncte) iar Atalanta e pe 4 cu un singur punct. Dar două victorii ale italienilor, coroborate cu maxim un punct scos de Şahtior şi Zagreb din meciurile cu Man City, i-ar trimite pe italieni în optimile UCL.

Adevărat, Atalante e în picaj în ultimul timp – doar două egaluri în ultimele 5 meciuri. Dar pe vremea când erau în formă în Serie A, au fost out în UC, aşa că…

Meciul din Italia e foarte interesant, Zagreb e în formă şi ar vrea să profite de posibila înfrângere a ucrainienilor la Manchester, Atalanta îşi joacă ultima carte în actuala ediţie de UCL şi ce se vede le orizont nu e chiar de lepădat.

Pronostic: City închide tabela şi Over 2.5, Zagreb marchează în a doua repriză.

Grupa D

Juventus este calificată dar încă nu ştie de pe ce loc; ar putea afla în seara asta, dacă reuşesc să bată Atletico. În tur am avut un meci foarte spectaculos, Atletico a fost protagonista dar după aproximativ o oră de joc erau conduşi cu 2-0. Au revenit pe final şi au scos 2-2 – aşa ceva rar i se întâmplă lui Juve – nu-i vorbă, meritat egalul.

Greu de estimat dar să notăm dou chestiuni: Atletico primeşte gol aproape meci de meci (de neconceput în sezoanele trecute) iar Juve are doar victorii pe teren propriu în acest sezon (toate competiţiile).

La Moscova e meciul care va decide, probabil, cine merge în UEL. În tur am avut un meci ciudat, în care nemţii au dominat mai tot meciul dar au terminat 1-2. Acum, nemţii vin după o perioadă bună – doar o singură înfrângere în ultimele 6 meciuri, victorie cu Atletico – iar ruşii sunt în cădere de formă (3 înfrângeri în ultimele 6 meciuri).

Lokomotiv nu are probleme de lot, Leverkusen nu îi are pe Amiri – suspendat -, Weiser şi probabil Haverts.

Pronostic: Juventus -0.25 nu ar trebui să dezamăgească, iar pentru cei mai curajoşi dintre noi aş spune O 2.5 (la o cota de 2.3-2.4). Leverkusen to win & Over 1.5 (un pic riscant dar am impresia că nemţii vor marca repede).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.