Champions League 2019-2020: Ziua 10

0

Surprize mari nu am avut ieri seară aşa că mai avem un snop de calificate în optimi: Spurs, City şi Real.

Din tranşa din aceată seară nu avem pe nimeni în optimi (deh, grupe ceva mai echilibrate) şi tare mă tem că vor fi puţine trupe calificate după această seară, oricum mai puţin de 6 cum ne-au dat grupele A-D.

Grupa E

Salzburg merge la Genk să bată dar stă eyes wide open la meciul de la Liverpool. Şansa lor la UCL, subţire, e adevărat, stă în înfrângerea lui Napoli.

Austriecii au ceva probleme de lot, cu al treilea portar fiind anunţat titular în absenţa primelor două alegeri, golgheterul competiţiei, Haaland e dat incert. Belgienii nu au probleme recente de lot.

În tur, colegii lui Hagi au fost demolaţi cu un set (6-2) şi de atunci prestaţia lor nu a cunoscut cine ştie ce îmbunătăţiri. Aşa că mă aştept la o victorie a austriecilor dar cu gol marcat de belgieni. Cine ştie, poate chiar de Hagi.

Liverpool se vede – pentru a câta oară în UCL? – cu Napoli. În tur, oamenii lui Klopp au dominat debutul de meci pentru ca după min 20 să cedeze şi să fie dominaţi de oamenii lui Don Carlo. Napoli are un obicei să se motiveze serios în astfel de meciuri aşa s-ar putea să nu fie uşor pentru Liverpool, chit că englezii şi-au păstrat forma din debutul sezonului.

Din fericire pentru Liverpool, cei de la Napoli trec printr-o perioadă slabă, doar 2 victorii în ultimele 10 meciuri, au probleme în vestiar şi câţiva absenţi pentru acest meci (Millik şi Insigne) aşa că m-aş mira ca Napoli să scoată puncte pe Anfield.

Pronostic: Salzburg & Over 2.5, Liverpool -1

Grupa F

Situaţia e destul de clară: Inter mai are de 2 lire italiene speranţă: chiar dacă bat în seara asta pe Slavia (lucru ce nu e chiar pană la pălărie), au ultimul meci cu Barcelona. Şi chiar dacă detonează bomba, ar trebui ca Dortmund să nu bată pe Slavia, acasă.

Barca, şi Messi, au nevoie de victorie în meciul ăsta, nu atât pentru calificare cât pentru self esteem-ul lor. Rezultatele din ultimul timp nu sunt chiar rele dar o oarecare nesiguranţă în joc, dublată de o lipsă de formă a piticului atomic au cam încreţit frunţile suporterilor.

Când să spună că au ieşit din pasa proastă (după 3 victorii consecutive în debutul lui noiembrie) a venit meciul cu Bayern de unde cei de la Dortmund au ieşit şifonaţi rău. A urmat o remiză smulsă de la Paderborn (după un ireal 0-3!) şi iată-i pe oamenii lui Favre în vizită pe Nou Camp. Bine, ei visează să fie ceva mai mult decât o simplă vizită…

Slavia se vede cu Inter şi suporterii lor speră că au învăţat ceva din cele două înfrângeri cu Dortmund şi Barca. De altfel, Slavia a performat mai bine afară (egal la Inter, egal la Barca) decât acasă. Acum, miza e mare, o eventuală victorie aproape că îi trimite în UEL. Barello, Sensi, Gagliardini sunt accidentaţi, Conte ar nişte probleme în alcătuirea unei linii de mijloc eficiente.

Pronostic: Barcelona and Under 3.5, Under 2.5 la Praga.

Grupa G

O grupă în care nimic nu e stabilit, inclusiv locul 4 având şanse la calificare.

Bine, Benfica merge la RB Leipzig asta după ce au fost executaţi lejer în tur. Nemţii sunt pe val cu 5 victorii în ultimele 5 meciuri, un golaveraj de maidan 24-4! Nu au probleme mari de lot, Mukiele fiind singura absenţă recentă.

Benfica sunt şi ei în formă (nu că ar fi ceva deosebit în Portugalia), nu au probleme de lot, au avut un meci ultra lejer în uichend. Toate premizele pentru o replică serioasă pe RB Arena. Doar că am aruncat un ochi pe deplasările de UCL şi am văzut două înfrângeri fără drept de apel: 1-3 atât la OL, cât şi la Zenit.

În septembrie, la Lyon, OL s-a chinuit să treacă de ruşi dar nu a reuşit, pe atunci OL era în derivă, cele două punte pierdute atunci ar fi fost cele care le-ar fi asigurat calificarea. Ce a fost, a fost, ar zice Depay, cel mai în formă om al francezilor (absent astăzi), şi în seara asta ordinul pe unitate e victorie.

Zenit e bună pe teren propriu, OL cam ameţită în deplasări, ruşii au prima şansă.

Pronostic: RB Leipzig & Over2.5, OL nu pierde la Zenit (DNB sau +0.25)

Grupa H

Şi am ajuns la cea mai echilibrată grupă de UCL: trei trupe cu câte 7 puncte, Ajax, Valencia, Chelsea. Lille e ca şi ieşită din competiţie.

Chelsea merge la Valencia pentru a închide calificarea în optimi şi au şanse mari să plece cu toate punctele: Valencia, deşi în formă, are o listă cam lungă de absenţe pentru acest meci. Chelsea a avut meci greu în uichend dar au făcut faţă cu brio şi mă gândesc că până la urmă vor trece de Valencia. Mă aştept la goluri.

Lille v Ajax, a walk in the park pentru olandezi. Cred că Lille a pus UCL la amintiri frumoase şi se concentrează pe campionat. Iar stilul avântat al lui Ajax crează probleme mari stilului mai îmbâcsit oferit de Lille. 3-0 a fost în tur, mă aştept tot la o victorie a Ajax-ului.

Pronostic: Chelsea and Over 1.5, Ajax -1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.