Ironic: “Casa” Liga 1

0

După ce “Casa Pariurilor” a preluat ingrata sarcină de a fi sponsorul Liga 1 România, denumirea competiţiei s-a schimbat în “Casa Liga 1 România”.

O lună jumătate şi 8 etape mai târziu aflăm că şi Poli Iaşi va disputa următoarele 4 meciuri considerate pe teren propriu la Botoşani. O refacere a gazonului ar fi motivul, refacere care, bineînţeles!, nu a putut fi făcută în intersezon. Nu ar fi cadrat cu stilul nostru, neaoş, de a face treabă.

Şi acum, să aruncăm o privire de ansamblu: cea mai galonată echipă din Liga 1 e un caz notoriu de echipă fără stadion, la Sibiu constructorul se chinuie de mai mult de un an să pună nişte scaune, la Clinceni tot la scaune se munceşte, iar la Târgovişte de abia s-au apucat de refăcut stadionul.

5 echipe din cele 14 participante în “Casa Liga 1” sunt în imposibilitatea de a juca pe teren propriu. Acasă.

Repet: 5 din 14, adică 35.7% dintre echipele de primă ligă nu au cum să joace “acasă”. Să reţină domnul Gică acest aspect, poate îi mai temperează avântul haiducesc la adresa UEFA.

Şi zi aşa, Casa Liga 1, nu?

PS: în etapa nr. 11 (28 septembrie) doar trei meciuri se vor juca pe terenul gazdelor. Restul de 4 vor fi în “deplasare”, pentru ambele combatante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.