Champions League 2019-2020: Ziua 1

0

S-a terminat perioada de decantare, începe “the real deal”.

Champions League 2019-2020 debutează în această seară cu o suită interesantă de meciuri.

Clasic, 8 grupe, 32 de echipe, primele două merg mai departe, cele de pe locul III se îngrămădesc în UEL.

Orele de începere rămân ca în sezonul trecut, 19.55 şi 22.00. Tot DigiSport şi Telekom au transmisia aşa că avem, din nou, festival de transmisiuni în direct: 7 meciuri din 8 (2 în cuplaj) pe Digi, 6 din 8 pe Telekom. Curios, niciuna dintre televiziuni nu dă Benfica v Leipzig, un meci interesant, aş zice.

Grupa E

Grupa debutează cu meciul dintre principalele favorite: Napoli v Liverpool. Acum un an, oamenii lui Jurgen au dominat debutul partidei dar odată ce s-a trecut de min 25 italienii au pus stăpânire pe joc şi i-au înghesuit pe englezi. Au câştigat cu gol în min 90 şi nu au primit, chestie care nu cred că se va repeta şi în seara asta. Mertens e însărcinat cu golul dar mă tem că Virgil (care pare în formă) va închide bine în faţa lui Adrian.

Genk merge la Salzburg pentru prima parte a luptei pentru locul III. Momentul nu e chiar prielnic, belgienii au un început de sezon cam amărât, austriecii zboară în propria ligă. Totuşi, diferenţe nu sunt mari aşa că mă aştept la un meci strâns, poate chiar under.

Pronostic: Liverpool DNB, Salzburg to win.

Grupa F

Una dintre cele mai încinse grupe, cu Inter, Dortmund, Barca şi, cu voia lui Dan Petrescu, Slavia.

Dortmund deschide acasă, cu o Barca suferindă de lipsa lui Messi. Piticul e dat ca titular diseară dar vine după o absenţă prelungită, aşa că e o enigmă forma lui de moment. Ambele trupe au făcut scor în uichend (4-0 cu Leverkusen, 5-2 cu Valencia) şi par că nu au probleme cu ofensiva. În schimb, ambele defensive sunt deficitare, Barca a încasat 7 goluri în ultimele 4 meciuri iar Dortmund 3. După cum ştim, Barca nu excelează pe terenuri străine aşa că nemţii au o şansă bună să scoată ceva de aici.

Inter îi primeşte pe cei care i-au eliminat pe CFR şi nu prea văd cum ar putea scăpa cele 3 puncte. Mai degrabă mâ gândesc la un handicap.

Pronostic: Dortmund DNB, Inter -1.

Grupa G

Asta este cea mai echilibrată grupă, cu toate cele 4 combatante în cărţi pentru calificarea în optimi.

Benfica deschide cu RB Leipzig şi cred că doar numele portughezilor e “vinovat” de faptul că sunt (oarecum) favoriţi. Nemţii sunt red-hot, fără probleme de lot, portughezii nu se pot baza pe vreo 6-7 jucători şi sunt şi cu antrenorul în tribune. Nu îl văd pe Nagelsmann pierzând la Lisabona, nu în condiţiile astea.

OL a început en-fanfare sezonul dar în ultimele 3 meciuri nu a reuşit mai mult de 2 puncte. Zenit, în schimb, pare să îşi fi revenit după un sfârşit de august mai puţin fast, cu două victorii la echipe de mijlocul clasamentului. Mă aştept la un meci strâns: ţinând cont de componenţa grupei orice punct în deplasare poate face diferenţa dintre calificare în UEL şi UCL aşa că toată lumea va fi cu ochii în 16. Cel puţin în apărare.

Pronostic: Leipzig DNB, U2.5 la OL v Zenit.

Grupa H

Surpriza ediţiei trecute primeşte vizita lui Lille, o echipă care nu a câştigat, şi nici nu a marcat, nici un meci în deplasare, sezonul acesta. Ajax a marcat de 19 ori în Eredivisie, plus un 3-2 cu PAOK şi un 2-0 cu Apoel. Olandezii nu joacă strâns acasă, asta e clar, dar ştiu că nici Lille nu stă prost la capitolul talent în atac.

Chelsea se vede cu Valencia li e primul test european pentru Lampard. Uşor la prima vedere, spaniolii sunt în vrie, cu doar 4 puncte în primele 4 meciuri de La Liga. Nu îi văd prea bine, mai ales că oamenii lui Lampard îmi par pe un trend ascendent şi cu moralul la cote înalte.

Pronostic: Ajax & Over 2.5 şi Chelsea -1

Let the games begin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.