Una din patru

0

A luat sfârşit perioada de decantare a valorilor fotbalistice europene şi, din păcate pentru valorile autohtone, sita a avut ochiuri prea mici.

Doar o trupă din cele 4 angrenate în calificările competiţiilor europene a reuşit să ajungă în cea de a doua competiţie europeană, restul ieşind din prima (Viitorul) sau la ultimul meci (fcsb).

Viitorul Constanţa

Impulsionaţi de ideile creţe ale patronului/antrenor, băieţii de la Viitorul au ţinut morţiş să îl facă pe Hagi să îşi înghită cuvintele: un 5-7 răsunător cu Genk, o participare extraordinară, de durată, în UEL.

Şi a fost Genk, nene, nu Juve sau City.

Universitatea Craiova

Conduşi magistral de Papură, juveţii au trecut la pas de Səbail (doi de 3-2 cu o trupă mai subţire decât foaia de praz), s-au dat în stambă în faţa maghiarilor de la Honved (doi de 0-0, terminaţi cu un scandal şi o victorie la penalty-uri) pentru ca în turul 3 să capoteze discret în faţa lui AEK (0-2, 1-1).

Decent, în limita posibilităţilor, nu mă aşteptam la mai mult de la ei. Cam ăsta e nivelul.

FCSB

Trei antrenori schimbaţi în 2 luni, halucinanta conferinţă de presă fotbalistico-religioasă, canoanele, rugăciunile mai puternice, cam astea au fost reperele evoluţiei fecesebiştilor. Fotbal? Nope, nimic.

Au deschis cu o dublă cu Milsami, o echipă în prag de dezmembrare (şi au ieşit zvonuri că s-ar fi aranjat ceva la meciul ăla), au continuat cu o dublă ciudată cu Alashkert (victorie afară, înfrângere acasă), s-au chinuit teribil cu Mlada (au înscris singurul gol în ultimul minut al dublei) şi au pierdut lamentabil în faţa unei trupe mediocre din Portugalia, Guimaraes.

După cum spunea un amic, fecesebeii au fost desăvârşiţi în amatorismul lor.

CFR Cluj

Singura echipă autohtonă care merge mai departe, din păcate nu în competiţia în care s-a înscris, ci în UEL.

Au început în forţă calificările trecând de Astana (două victorii), Maccabi (două egaluri cu goluri) şi Celtic (egal acasă şi victorie afară). Acest ultim meci a dat speranţe suporterilor clujeni că echipa lor va intra în grupele UCL, având de trecut de Slavia Praga, un nume mai mic decât Celtic, nu?

Aşa s-au dus toţi după fenta cu numele şi cehii au avut o sarcină relativ uşoară, trecând cu doi de 1-0 de echipa lui Dan Petrescu. Asta e, se putea mai mult dar din păcate campioana Cehiei este lejer peste campioana României.

Cum arată cifrele

Dacă e să tragem linie, comportarea trupelor autohtone în competiţiile europene e într-o uşoară creştere faţă de sezonul trecut: acum măcar mai avem o echipă care continuă, anul trecut am rămas pe dinafară înainte de 1 septembrie.

Cifrele arată şi ele ceva mai bine: până acum România a făcut 13.5 puncte (fcsb-5, CFR-4, Craiova-3.5, Viitorul-1) de unde reiese o medie de 3.375, cu un punct peste 2.375 cât am avut sezonul trecut.

Să vedem ce mai aduce CFR din grupa aia infernală dar să nu uităm că orice punct adus de acum de CFR se împarte la 4 (numărul participantelor).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.