Wimbledon 2019: un Cahill la vremea lui…

0

“She literally played out of her mind,” was her victim’s analysis. “Whenever a player plays that amazing you just have to take your hat off.”

Serena Williams

Deşi pentru noi e meciul meciurilor, pentru un englez/francez/etc finala asta a fost un meci subţire, cu românca imperială şi americanca groggy.

56 de minute o finală de Wimbledon? Ăsta e mai degrabă meci de primele runde, nu finala de GS. De altfel, a fost cel mai scurt meci jucat de Simona la Wimbledon în ultimii 4 ani (atât am avut răbdare să sap).

Aşa cum estimam ieri, un procent pe primul serviciu în media turneului pentru Serena şi mai puţine erori neforţate din partea Simonei avea să ducă la victoria celei din urmă. Cifrele sunt grăitoare: Serena a avut 68% pe primul serviciu, sub media de la acest turneu; Simona a făcut doar 3 neforţate (faţă de 16 cu Svito sau 29 cu Zhang) aşa că diferenţa de pe tabela de marcaj e justificată.

Serena

A părut total deconectată de la meci, parcă ea era “underdog-ul”. Probabil că dacă ar fi avut o adversară mai puternică pe la mijlocul turneului nu ar fi prins finala dar asta ar fi fost o veste rea pentru Simona.

Jocul ei îmi aduce aminte de Gică Popescu pe final de carieră: mai greu cu acoperitul terenului, juca mai mult din plasament. Pentru un meci cu Simona îţi trebuie ceva mai mult decât plasament iar cum serviciul nu o mai ţine…

Simona

Una din zilele alea în care îţi iese totul. Şi a avut răbdarea să aştepte greşeala adversarei, a avut puterea mentală să fructifice mingile care au contat, trecând în faţa Serenei şi jucând din ce în ce mai relaxat.

Serena nu a cedat nicio secundă în acest meci (amintiţi-vă descărcările nervoase din debutul setului 2) dar nu a reuşit să o domine pe Simona nici măcar o secundă din acest meci.

Să notăm câteva cuvinte spuse de Simona:

“(…) Darren, a very special person, he came here to support me and I have no words to thank you, and because of you, I have learned how to be a better person on court. Thank you very much!”

Simona Halep

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.