Wimbledon 2019: Halep, în cărţi pentru al doilea titlu de GS

0

În două ore începe finala Wimbledon 2019 şi poporul român e cu sufletul la gură: va putea trece Simona de cea mai completă şi puternică adversară a ei?

Ce înseană pentru Simona. O performanţă să joace finala la Wimbledon, ţinând cont că iarba nu e chiar suprafaţa ei favorită. Undeva în cursul săptămânii a spus că şi-a găsit ritmul pe iarbă, diferit de cel pe zgură, şi noi sperăm că nu îl va uita chiar în finală. E la prima finală la Wimbledon, are alte patru jucate până acum dar doar una câştigată. Procent mic, care poate fi îmbunătăţit azi.

Ce înseamnă pentru Serena. Americanca trage tare să revină la forma de dinaintea maternităţii şi să egaleze recordul lui Court (24 de titluri de GS). Aproape o treime dintre aceste 23 de titluri sunt la Wimbledon, lucru care spune totul despre cât de bine se simte pe iarbă.

Cum au ajuns aici

Simona a navigat lejer printre adversarele de la acest turneu, singura care i-a pus probleme (dacă e să ne luam după scor) fiind Miki. Ca între colege. Altfel, victorii în două seturi cu Sasnovich (64, 75), Vika (63, 61), Gauff (63, 63), Zhang (76, 61) şi Svito (61, 63). Chiar că şi-a găsit ritmul pe iarbă.

Serena a avut două meciuri de trei seturi (Juvan şi Riske) dar a fost convingătoare cu Gorges (63, 64) şi Suarez Navarro (62, 62) şi imperială în semifinala cu Strykova (61, 62). De remarcat că nu a întâlnit nicio jucătoare de top 10 până în finală.

Pentru Serena, primul serviciu a fost, şi este, principalul ei atu. Într-o lume în care vezi mai degrabă break-uri decât servicii făcute, Serena a făcut ravagii. Statistic, la precedentele Wimbledon-uri câştigate, procentul pe primul serviciu a fost în jurul a 80%. În 2019 are o medie de 74% şi asta doar pentru a scos un excelent 89% în semifinala cu Strykova. Aşa că, dacă vrea să treacă de Simona, Serena trebuie să servească mai bine.

Pronostic

O combinaţie dintre 1. un procentaj al primului serviciu în media turneului pentru Serena şi 2. un număr mai mic de greşeli neforţate din partea Simonei ne-ar duce la victoria Simonei.

Ambele condiţii de mai sus au şanse bune de a se întâmpla aşa că la o cotă de 2.6 Simona e de luat.

Pentru cei mai prudenţi dintre noi recomandăm Simona căştigă cel puţin un set @ 1.58.

Silence, please!

PS: sperăm ca Wimbledon-ul să apară printre turneele importante pe care le-a câştigat în carieră (dacă îl câştigă). Cu Roland Garros ne-am edificat 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.