Champions League 2018-2019: Ziua 24

0

Semifinala “glamur” a UCL 2018-2019, Liverpool şi Barcelona având câte 5 trofee câştigate.

Echipele

Barca nu are nicio problemă, finalul de sezon prinzându-l pe Valverde cu tot lotul disponibil. Problemele lui sunt de altă natură, să intre tot cu Arthur la mijloc, sau să meargă cu Vidal, ceva mai bătăios pe faza de recuperare? Coutinho sau Dembele lângă Suarez şi piticul atomic?

Nici Klopp nu are mari probleme de lot, Firmino fiind dat ca apt pentru acest meci. Alte absenţe recente nu are aşa că vom vedea 11-le clasic folosit de Liverpool în această ultimă parte a sezonului.

Meciul

În ultimele 6 meciuri Barcelona a primit doar un singur gol (2-1 cu Sociedad), un semn bun în perspectiva întâlnirii cu una dintre cele mai prolifice linii ofensive. Atacul însă e cam în concediu, cu 9 goluri în aceste 6 meciuri, destul de subţire pentru MSC.

Liverpool stă la fel de bine la goluri primite (2 în ultimele 6 meciuri) dar mai bine în ofensivă – 18 goluri în 6 meciuri.

Cheia va fi la Messi – de cum se va simţi, şi mişca, piticul va depinde dacă Barcelona va merge relaxată la Liverpool. Ca de obicei, mijlocul şi atacul Barcelonei vor avea sarcina să protejeze anemica defensivă (ştiu, au luat un gol în 6 meciuri dar despre ce ofensive vorbim?).

De partea cealaltă, Klopp ocheşte un meci în viteză, o circuaţie rapidă a balonului, un antidot eficient pentru ţăcăneala oferită de Barca. Salah, Mane şi Firmino vor căuta să exploateze spaţiile rămase pe benzi şi în spatele lui Busquets şi dacă nu le tremură pamperşii pe Nou Camp îi văd făcând treabă.


“The Camp Nou is just a stadium. It is pretty big, but it is no temple of football,” zise Klopp. Mă tem că aici e cheia jocului lui Liverpool.

Mergem tot pe englezi, Liverpool marcheză în a doua repriză este prima noastră opţiune, Liverpool DNB e a doua.

Previous articleChampions League 2018-2019: Ziua 23
Next articleChampions League 2018-2019: Ziua 25
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.