Champions League 2018-2019: Ziua 21

0

Oaspeţii de astăzi sunt performerele optimilor. La fel ca şi atunci, Man United şi Ajax vin la retur din poziţia de virtual eliminate, jucând din nou cu sabia deasupra capului. Să vedem ce va ieşi.

Barcelona v Manchester United

“Discutăm despre calificare abia după ce vom fi jucat şi cele 90 de minute pe Nou Camp” – a zis Ole în conferinţa de presă de dinaintea meciului tur.

Şi iată că a venit momentul pentru norvegian. Mai toată lumea face referire la noaptea de la Paris dar cred că lucrurile stau un pic altfel la Barcelona. Poate mai bine pentru el, poate mai rău.

Meciul din tur a fost unul subţire, cu Barcelona neputând oferi nimic altceva în afara ţăcănelii obişnuite, iar Manchester intrând pe teren ca mielul la tăiere. De aici şi “dezmăţul” spaniolilor în jumătatea englezilor, finalizat cu autogolul lui Shaw. United a reuşit să nu se comporte ca în turul cu PSG (când au luat două goluri rapide) şi a echilibrat raportul de forţe, dominând bune perioade de timp fără însă să fie cu adevărat periculoasă.

Apărarea Barcelonei e un talmeş-balmeş total, şi o echipă cu ceva mai multă valoare în ofensivă ar trece ca prin brânză prin defensiva tip “crema catalana”.

Echipele

Barcelona nu are nicio problemă de lot, inclusiv Dembele e gata de meci (a prestat în uichend). Probabil Coutinho va trece pe bancă şi va întra pe parcurs. Barcelona a avut probleme la mijloc, Busquets mi-a părut nesigur, şi mă întreb dacă nu cumva Valverde va decide să intre cu Sergi Roberto sau Vidal, în locul lui Arthur. Altfel, nu văd schimbări.

În uichend au terminat la egalitate cu Huesca, jucând cu o echipă total schimbată – doar Ter Stegen a fost păstrat. Semn că Valverde se teme destul de tare de meciul din această seară.

Shaw este suspendat pentru această partidă, Bailly, Herrera şi Valencia rămân accidentaţi, Matic şi Sanchez sunt disponibili.

Manchester a jucat cu West Ham, meci important pentru atingerea obiectivului – loc de UCL – şi a scos o victorie chinuită.

În afară de Young în locul suspendatului Shaw cred că Ole va mai opera o modificare la mijloc, unde Fred a cam fost mână moartă în prima repriză din meciul tur. Revenirea lui Matic ar trebui să îl scoată pe brazilian din primul 11.

Meciul

“If it’s a game with many goals we have a greater chance” a zis Ole, aşa că avem un prim indiciu despre abordarea lui Man United. Însă cred că englezii vor miza mai mult pe conservarea acestui 0-1 şi împingerea atacului decisiv către finalul meciului.

Barcelona a încercat în unele meciuri să cedeze posesia pentru a juca pe contra atac dar, chiar şi cu revenirea lui Dembele, nu cred ca va fi cazul în seara asta. Ei vor avea alt target, unul sau două goluri până în pauză. Presiunea e pe ei, trebuie să livreze.

Să notăm un aspect: Man United a marcat 10 goluri în această ediţie de UCL. Doar unul acasă – cu Young Boys – restul de 9 în deplasări!

La BTS şi Over 2.5 ar trebui să nu avem emoţii.

Juventus v Ajax

Risipitori, aceşti tinerei ai Ajax-ului. Meciul tur l-au dominat atât teritorial cât şi la faze de poartă (18-7) sau şuturi pe poartă (6-1). “Nu e genul de rezultat la care ai sperat… dar asta e. Data trecută am luat bătaie de la Real cu 2-1, aşa că acum suntem într-o poziţie mai bună” a zis Ten Hag. Optimist dar nu deplasat. Şi Allegri ştie asta.

Echipele

Mandzu este accidentat, o problemă destul de mare pentru Juve. Dybala şi tânărul Kean se încălzesc pe margine, să vedem pe cine alege Allegri ca înlocuitor. Chiellini nu şi-a revenit, Rugani e dat încert. În caz că nu poate, mă aştept să îl vedem pe Barzagli la treabă.

Cu o echipă plină de rezerve, Juventus a luat un 2-1 sec de la SPAL, în uichend. La fel ca Valverde, Allegri şi-a menajat aproape tot primul 11 pentru meciul cu Ajax. Important, foarte important.

Ajax îl poate folosi pe Mazraoui dar l-a pierdut pe Tagliafico, suspendat. Vestea proastă e că Frenkie De Jong a ieşit accidentat în uichend şi sunt dubii serioase asupra posibilităţii lui de a juca. Dacă nu poate, atunci cred că se vor permuta nişte jucători în (şi între) mijlocul şi ofensiva lui Ajax şi nu e exclus să îl vedem pe Huntelaar sau Dolberg ca titulari.

Meciul

1-1 e perfect pentru Juve, echipa care va aştepta Ajax-ul în defensivă. Bine, aşa era şi pentru Real Madrid, chiar mai bine, şi ştim cu toţii ce s-a întâmplat. Alertat de strategia lui Ten Hag, Allegri va încerca să păstreze cât mai mult mingea în prima parte a primei reprize pentru a evita presiunea olandezilor.

Juve are mari probleme când se joacă în viteză şi dacă e ca Ajax-ul să scoată ceva din acest meci atunci asta ar fi cartea câştigătoare. De altfel, meciul tur e o dovadă în acest sens.

BTS şi over 2.5 ar fi opţiunea logică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.