Primele patru sfertfinaliste Champions League 2018-2019

2

S-a terminat prima tranşă a optimilor Champions League şi avem un line-up de zile mari: Tottenham, Ajax, Man United şi FC Porto.

Impotenţă

Să nu dai un gol în dublă manşă e o “realizare” de excepţie pentru Favre şi ai lui. Credit to Poche dar totuşi… Tottenham e echipa cu 10 goluri luate în cele 6 meciuri din grupă şi cu o medie de peste un gol primit în campionat.

Altfel, Spurs au arătat a trupă solidă, mult mai experimentată decât Dortmund. În tur au avut bafta celor două goluri din final dar mutarea lui Poche, cu Vertonghen la Sancho, a fost genială. Cum ar veni, Poche a câştigat pe barba lui.

Halal Madrid!

Jale la Madrid după eliminarea din UCL. Plecaţi favoriţi în orice scenariu, oamenii lui Solari s-au văzut luaţi la mână de mai tinerii adversari, de abia trecuse un sfert de oră şi era 0-2. De acolo, degringoladă e cuvântul cel mai potrivit pentru prestaţia Realului. Încântător e cuvântul pentru Ajax!

Realul a pierdut totul în acest sezon, şi totul pe teren propriu, vorba lui Carvajal. Aroganţa (vezi galbenul luat de Ramos) şi indolenţa jucătorilor au dus la acest deznodământ. Probabil urmează reconstrucţia, cu alte personaje.

Ajax au făcut ce ştiu: atac, atac, atac. Şi din fericire pentru ei au avut în faţă o echipă sedată de reflexia din oglindă. Bine, îmi spunea un prieten, fan Bayern, că a avut emoţii la dubla din grupe, olandezii fiind la un pas de a scoate maximul din cele două meciuri. Ceva se coace la Amsterdam, rămâne de văzut dacă nu cumva se arde până în aprilie.

Peseje, elimine

0-2 din tur, 10 seniori indisponibili, îţi umpli banca cu tineret de la academie. Cam astea erau coordonatele pe care se mişca Solskjaer când a spus că “We’ve got to get to half-time better off than we are now.”

Şi i-a ieşit pasienţa, două erori ale apărării pesejiste punându-i pe cei de la MU în avantaj. Repriza a doua e fără istorie, MU s-a apărat, peseje nu a putut ataca (primul şut la poarta lui MU a venit în min.84!), s-a uzat de VAR pentru a confirma ceva ce o planetă întreagă văzuse (mai puţin Skomina dar, din păcate pentru el, chiar a trebuit să dea penalty-ul) şi cu asta, basta! Am revenit la normalitate, spiritul a învins cheşul.

Avea dreptate bietul Tuchel când tot folosea cuvântul “fear” în declaraţiile de dinaintea meciului. Undeva acolo, în adâncul minţii lor, pesejiştii ştiau că sunt un surogat de echipă. Chestie de mentalitate.

Cakir, omul “providenţial”

Nu am înţeles iniţial de ce Cakir a fost delegat la Porto v Roma (probabil s-a considerat că peseje v United va fi un fel de walk in the park des princes). În prelungiri am avut şi răspunsul: domnul Cakir a scos ocaua mică şi ocaua mare. Cu una a cântărit violenta tragere de tricou din careul Romei (atât de violentă că atacantul s-a prăbuşit în faţă…), cu cealaltă a cântărit piedica din careul lui FC Porto. Cum rezultatele au fost diferite, Porto a mers mai departe. End of story.

Altfel, Dzeko are multe să îşi reproşeze după acest meci. Dacă nu ar fi ratat atât de mult probabil Cakir ar fi fost nevoit să apeleze la alte trucuri.

Embed from Getty Images

Golul sferturilor

La final, las bijuteria asta aici. Nu degeaba îl cheamă Schone…

Previous articleDas spiel ist noch nicht aus!
Next articleEuropa League, turul optimilor
SHARE

2 COMMENTS

  1. Stie cineva cum merge treaba cu VAR-ul asta? Altfel spus – care sunt conditiile in care arbitrul trebuie sa ia in considerare atentionarea colegilor si cand poate sa zica pas? Acuma – eu nu m-as lua prea tare de Cakir – multi suporteri ai lui Real au suferit in saptamana aia.

    • Brigada de arbitri e formată din două divizii: divizia on site şi divizia off site. Generalul e arbitrul de centru, colonelul e doar şeful diviziei off site.
      Colonelul comunică cu generalul în cazul în care observă ceva (gol, penalty sau rupt picioarele/caft). Generalul are două opţiuni: să se ducă să se convingă că aşa e sau să îşi bage picioarele şi să ia ce decizie vrea muşchiul lui.
      VAR să fie dar să ştim şi noi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.