Champions League 2018-2019: Ziua 16

1

După frământările de la Madrid şi neputinţa de la Dortmund a venit rândul altor două optimi de Champions League: PSG v Man United şi Porto v AS Roma.

PSG v Manchester United

“Remontada” pusă în scenă de tinereii lui Ajax trebuie să fi dat fiori reci lui Tuchel şi o doză de adrenalină lui Ole. Mai ales că, mai nou, United aduce un pic cu Ajax: a. jumătate dintre titulari sunt accidentaţi sau suspendaţi aşa că lotul deplasat la Paris e unul tinerel, cu mulţi oameni de la Academie; b. în prima manşă au fost căpăciţi cum trebuie pe teren propriu; c. de pierdut nu mai au nimic de pierdut (oricum UCL nu era un obiectiv sezonul ăsta).

Planul de joc al oaspeţilor e clar: în format trivial “pe ei, pe mama lor”, ceva mai elegant cu cuvintele lui Ole: “We’d rather win 4-2 than try to get a 2-0. We’ve got to get to half-time better off than we are now. If you can get to 1-0 at half-time then anything can happen in the second half.”

Cam pe aceleaşi coordonate se situează şi Tuchel, care vede ca scenariu ideal acela în care ei deschid scorul. Interesant e că din două în doua fraze tot repetă cuvântul “fear”. Pentru conformitate vedeţi declaraţiile oficiale.

În continuare, PSG nu îi are la dispoziţie pe Neymar şi Cavani, plus Meunier, accidentat recent. Tuchel cred că va intra cu acelaşi prim 11 ca cel folosit în tur, singurul dubiu fiind la Alves (Nkuntu ar putea să intre titular).

Manchester United are o lungă listă de indisponibili, Pogba, Matici, Herrera, Mata, Lingard, Sanchez, Martial ca să amintim doar oamenii care au fost implicaţi meci de meci în ultimul timp. Vremuri grele pentru Ole, care ca să nu rămână cu banca goală a luat un snop de tineri de 17-18 ani (Greenwood, Chong, Gomes, Garner).

Dacă e să dăm crezare lui Ole, vom avea un meci cu artificii: pe de o parte United pleacă în căutarea a măcar două goluri, de cealaltă, Mbappe va avea hectare la dispoziţie. Totuşi, acel “if we can get to1-0 at halftime” mă face să cred că United va aborda ceva mai circumspect meciul (vezi şi ce jucători mai are la dispoziţie). Greu de estimat dar nu ar fi o surpriză ca United să scoată toate cele 3 puncte la Paris.

FC Porto v AS Roma

Spre deosebire de întâlnirea de la Paris, optimea de la Porto este deschisă: avantaj fragil pentru Roma, un gol al portughezilor răstoarnă masa.

Ambele trupe au avut meciuri tari în uichend, ambele au ieşit şifonate: Roma a avut “în deplasare” la Lazio, de unde a plecat cu sacul plin (0-3), Porto a primit-o pe Benfica şi cu ocazia asta şi-au stricat palmaresul pe teren propriu (1-2).

Faţă de meciul din tur, Porto a recuperat un atacant, Marega, dar Aboubakar e dat în continuare incert. Roma nu se poate baza pe Pastore, Under şi Coric. Primii doi sunt destul de importanţi.

În tur, Roma a avut iniţiativa, o sumedenie de ocazii, 2-0 la un moment dat dar rezultatul final îi pune pe cei de la Porto într-o poziţie bună. Mă aştept ca portughezii să deschidă cu un raid la baionetă asupra apărării conduse de Manolas şi Fazio. În funcţie de ce vor reuşi portughezii în deschiderea partidei vom şti dacă vom vedea artificii sau vom aştepta un gol după minutul 70.

Previous articleChampions League 2018-2019: Ziua 15
Next articleDas spiel ist noch nicht aus!
SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.