Vicecampioana României debutează în Europa League

0

Cum campioana României s-a făcut de baftă în primul meci al calificărilor UCL, ne îndreptăm atenţia către vicecampionă: o fi ea în stare să producă ceva mai mult decât dezolare în rândul microbiştilor autohtoni?

Rudar v FC FCSB

Şi aş zice că ceva şanse au. Rudar, adversara din seara asta e o trupă de duzină, obişnuită mai mult cu meciuri împotriva lui Tre Fiori decât cu trupe de Europa League.

De altfel până şi antrenorul lor a zis că ar fi o minune să scoată un rezultat bun (darămite o calificare) dar.. mai ştii? Cum patronul FC FCSB obişnuieşte să creadă în minuni…

Dică are un mic stres, în ciuda asigurărilor “primului beneficiar al banilor încasaţi de FC FCSB” nu poate să nu se gândească la ce a păţit Edi Iordănescu.

Un prim semn ar fi că a renunţat la sistemul 4-3-3 şi a intrat aşa cum i s-a spus de la tribuna oficială: 4-2-3-1, cu Gnohere vârf şi Teixeira, Moruţan şi Man în spatele lui. De remarcat că ambele achiziţii din această vară sunt titulari (Qaka e în linia de mijlocaşi defensivi).

Un meci care ar trebui să fie la discreţia lui Dică iar ca target, un 2-0 ar fi absolut decent.

Viitorul v Vitesse Arnhem

Trupa lui Hagi continuă calificările în UEL şi după ce s-a chinuit cu nişte fotbalişti part-time de prin Luxemburg, dau piept acum cu nişte olandezi ceva mai fotbalişti decât ei.

Avantajul Viitorului stă în cele trei meciuri oficiale de până acum, cât de cât putem spune că au suflat în jiglere. Olandezii încă sunt în perioada de amicale – unde nu prea strălucesc, apropo – aşa că s-ar putea să vedem ceva erori în ograda lor.

Acum, cât de atenţi şi speculanţi vor fi oamenii lui Hagi rămâne de văzut. Am văzut o bucăţică din meciul de campionat (în care au luat bătaie de la Călăraşi) şi nu au arătat chiar rău. Cu ceva concentrare şi noroc mult cred că pot scoate măcar un egal în seara asta.

Previous articleCampioana României debutează în Champions League
Next articlePe repede înapoi – S30/18
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.