Pe repede înapoi – S30/18

0

S-a terminat World Cup 2018, au început tururile de calificare în cele două competiţii europene. Mai mult, au reînceput campionatele de mâna a treia, din nou o curiozitate pentru mine: în condiţiile în care foarte puţine echipe (dacă sunt) joacă în cupele europene şi în mare au cam acelaşi număr de etape ca un Premier League sau Serie A, atunci de ce alde România, Cehia etc încep campionatul încă din iulie?

Până să găsim un răspuns satisfăcător am dat o raită pe net şi am citit:

MLS creşte şi creşte bine de tot. Pe lângă hype-ul pe care doar americanii ştiu să-l facă, dezvoltarea pe termen lung e o chestiune prioritară pentru oamenii care gestionează fenomenul: În cadrul MLS All-Star week există și un Homegrown Game (presented by Energizer, desigur), un eveniment prin care sunt promovați cei mai buni tineri jucători din campionatul intern, crescuți în academiile echipelor din prima ligă. Fiecare echipă trebuie să aibă în mod obligatoriu secții de U-14, U-16 și U-18.”

1966: Clubul Sportiv Universitatea Cluj îi răspundea tovarăşului doctor Ivansuc Zoltan că nu-i poate da dezlegare pentru transfer, decât dacă gruparea doritoare trimite o depeşă oficială. Era vorba despre Real Madrid! “A fost un fotbalist imens, o minte luminată, un iubitor de „Radeberger”, un medic cu patalama, un iubitor de Nichita, o inimă iubită de suporteri, de poeţi, de toţi muritorii.”

#LongRead: Povestea lui Alexander “Saşa” Zverev, noul copil minune al tenisului. Bine, nu e chiar un copil dar povestea începe cu finala Open-ului de la Roma, pe când germanul avea 20 de ani.
Embed from Getty Images

#LongRead: ESPN a trimis-o pe Mina Kimes la Boston pentru a sta de vorbă cu Aly Raisman, una dintre zecile de victime ale medicului naţionalei de gimnastică al USA. A ieşit o poveste care trebuie citită. The video went viral. How could it not? Raisman was channeling an emotion that female celebrities are rarely allowed or encouraged to display: rage. 

O scurtă trecere în revistă a favoritelor la titlu EPL. Da, este şi Arsenal printre ele 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.