Bahamas + fotbal pe plajă: Beach Soccer World Cup 2017

0

Luat cu meciurile tensionate (ha ha) din La Liga şi un “Pe aici nu se trece” înterpretat într-o cheie modernă de ciracii lui Mourinho, am uitat că joi noaptea a debutat cea de-a IX-a ediţie a Beach Soccer World Cup.

Nassau (Bahamas) este gazda acestei ediţii (se putea mai bine?) iar finala este programată pe 7 mai. Ca şi în cazul vărului mai mare, cel de pe iarbă, Brazilia este marea favorită deşi campioana en-titre este Portugalia. Rusia, o altă forţă a fenomenului (dublă campioană mondială), lipseşte – au fost scoşi din faza a doua a calificărilor de către Polonia. Din Europa mai participă, pe lângă Polonia şi Portugalia, Elveţia (frumoase plaje pe acolo!) şi Italia.

  • 16 echipe în 4 grupe. A: Senegal, Elveţia, Bahamas, Ecuador; B: Italia, Iran, Mexic, Nigeria; C: Emiratele Unite, Paraguay, Portugalia, Panama; D: Brazilia, Tahiti, Japonia, Polonia
  • Clasic, se califică primele două din grupă -> sferturile pe 4 mai, semifinalele pe 6 mai, finala pe 7 mai.
  • Ca idee, media de goluri per meci de Cupă Mondială este 8.3. Italia a făcut un 12-6 cu Nigeria iar Japonia tocmai ne-a umilit campioana: 9-4 cu Polonia. Spectacol asigurat! 🙂
  • Gazdele sunt debutante la un Campionat Mondial dar primul meci nu le-a ieşit: 2-3 cu Elveţia. Şi-au luat antrenor brazilian, joacă pe plaja proprie aşa că avem ceva aşteptări de la ei.
  • Trei dintre cei mai buni jucători de Beach Soccer sunt prezenţi la acest turneu final: Madjer, Gori şi Stankovic. De altfel, Gori a marcat 6 dintre cele 12 goluri ale Italiei din meciul cu Nigeria.
  • Portugalia încearcă să devină a treia echipă care câştigă consecutiv Cupa Mondială – celelalte două sunt Brazilia şi Rusia.
  • Aici aveţi programul meciurilor.
  • Favorita minutulsiscorul.ro este trupa din Tahiti, alintaţi ca Tiki Toa (Zeii războinici). În 2015 au fost finalişti, anul ăstă sperăm să înhaţe potul cel mare

Până şi nea Gianni a ajuns, aşa că dacă nu aveţi program în uichendul 4-7 mai, ar merita să trageţi o fugă până la Nassau. Mai jos aveţi câteva exemple de ce aţi putea întâlni pe acolo, dincolo de incinsele partide al Beach Soccer World Cup.


Dacă vreţi să vedeţi cum a început:


Regulamentul jocului – pentru cei care nu au prestat aşa ceva (încă).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.