Ziua 16 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Ce festin a fost aseară! 14 goluri în două meciuri de Champions League – asta cred că eeste un record absolut. Să vedem ce avem diseară:

FC Porto v Juventus

Avem de a face cu două trupe în super formă, ultimele 6 meciuri (în toate competiţiile) însemnând tot atâtea victorii atât pentru Porto cât şi pentru Juve; care primesc puţin (4 goluri Porto, 2 Juve) şi care marchează mult (17 Porto, 13 Juve).

De altfel, ambele trupe au cele mai bune defensive în competiţiile naţionale. Şi dacă tot suntem la defensivă să mai notăm că Porto a terminat pe 2 grupa de UCL primind doar trei goluri, Juve pe 1 primind doar două goluri.

Meciul

Porto nu are probleme de lot şi cred că Nuno Espirito Santos va folosi aceeaşi distribuţie ca în meciurile din grupe. Un 4-1-3-2, cu Pereira în faţa apărării şi Bahrimi-Torres-Corona în spatele lui Silva şi Soares. Apropo de Silva, a început bine sezonul dar s-a cam muiat în ultima lună.

Juve s-ar putea să îi aibă la dispoziţie pe Chiellini şi Barzagli (sunt în lot dar incerţi) dar Bonucci nu cred că mai prinde. Oricum, Allegri preferă pentru acest tip de meciuri un 4-2-3-1 aşa că dacă cei doi incerţi pot juca e bine, dacă nu, Benatia e gata să ia locul unuia dintre ei. Dybala în faţa lui Khedira şi Pjianic, Mandzu şi Cuadrado în benzi, Higuain în faţă – spaniolul are 12 goluri în ultimele 12 meciuri, 21 în tot sezonul!

Aşadar avem un meci între două dintre cele mai bune defensive din Europa dar, mai important, între două echipe excelente din punct de vedere tactic, care pot schimba lejer sistemul de joc.

Cunoscătorii fotbalului italian spun că punctul slab al lui Juve ar fi fazele fixe, mai ales cornerele. De văzut dacă Porto e destul de puternică pentru a profita de acest lucru.

La cealaltă poartă va fi cu siguranţă de treabă ţinând cont de forma lui Higuain.

Pronostic

Ştiu că am vorbit aici de defensive puternice dar cota la Over2.5 (în jur de 2.5-2.6) e prea tare pentru a o rata. De altfel, sunt aproape sigur că Juve va marca, cumva, aşa că semnul de întrebare e la Porto: dacă tinerelul Silva reuşeşte ceva atunci suntem în cărţi.

Sevilla v Leicester

Sevilla are un sezon excelent cu Sampaoli şi ţin aproape de galacto-extratereştrii din La Liga. Ultimele 6 meciuri au însemnat 4-1-1, cu scalpul lui Real Madrid printre altele. Au trecut lejer prin grupă, singura înfrângere venind acasă, de la Juventus. De altfel, în ultimele două sezoane de UCL Sevilla a luat bătaie acasă de două ori în 6 meciuri (Juve şi City, ambele 1-3), în rest doar victorii la 0. 72 de goluri în 36 de meciuri oficiale sezonul ăsta – o frumoasă medie de 2 goluri per meci.

Leicester e într-un picaj mai abrupt ca cel al unui bolovan: în ultimele 6 meciuri a făcut doar un egal şi o victorie, şi alea în cupă. În campionat au ajuns pe 17, primul peste linie, la doar un punct de Hull. Şi tocmai ce au fost eliminaţi din FA Cup de Millwall, trupă din a treia divizie (care a jucat aproape o repriză în 10 oameni).

Ciudat traseu al campioanei Angliei care nici măcar pe accidentări nu poate da vina. Forma proastă (de lungă durată) a lui Vardy şi Mahrez plus vânzarea lui Kante se pare că sunt motivele pentru aceste “performanţe”.

Meciul

Deşi Sampaoli a tot schimbat sistemul sezonul ăsta mă aştept la un clasic 4-2-3-1, la siguranţă. Parejo e incert şi dacă nu va prinde îl vom vedea pe Lenglet lângă Rami. Vitollo-Nasri-Vazquez vor sta în spatele lui Ben Yedder aş zice eu (e mai în formă francezul).

Ranieri nu se poate baza pe Slimani şi nici pe Ulloa care e dat indisponibil. Nu prea are loc de întors cu trupa asta aşa că vom vedea un clasic 4-4-1-1, cu Ndidi şi Drinkwater în centru, Mahrez în drepta, Albrighton în stânga, Okazaki în spatele lui Vardy.

Leicester marcheză din ce în ce mai greu, Sevilla din ce în ce mai uşor (sezonul ăsta doar Villareal a scăpat fără gol pe Sanchez Pizjuan).

Dacă nu vom fi martorii vreunui moment de genialitate al jucătorilor lui Leicester, coroborat cu unul de inspiraţie tactică a italianului, atunci nu prea văd cum Sevilla ar putea rata victoria în seara asta.

Pronostic

Sevilla la -1.25 ar trebui să livreze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.