Ziua 15 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Bayer Leverkusen v Atletico Madrid

Egalitate perfectă între cele două trupe, câte o victorie, două egaluri de căciulă şi 3 goluri marcate, 3 primite.

În sezonul 2014-2015 de Champions League s-au întâlnit chiar în această fază şi Atletico a trecut la penalty-uri. Meciuri strânse între ele – în niciunul nu s-au marcat mai mult de două goluri.

În grupe, Leverkusen a terminat pe 2, neînvinsă dar cu doar două victorii din 6 meciuri dar ce victorii: una afară la Tottenham, alta acasă cu Monaco (3-0).

Atletico a făcut instrucţie în grupa ei cu 5 victorii şi doar o înfrângere (şi aia afară, la Bayern Munchen). O apărare beton – doar două goluri primite, cele mai puţine alături de Juve – dar cu un atac slab, 7 goluri marcate, cele mai puţine dintre trupele calificate în optimi, alături de Leicester şi Sevilla.

Meciul

Leverkusen poate fi un sinonim pentru inconstanţă: când să zici că au intrat în formă pun de una-două înfrângeri. De exemplu, cea mai lungă serie de rezultate pozitive în aceste sezon înseamnă 3 meciuri.

Calhanoglu e out, Tah e dat indisponibil aşa că probabil îl vom vedea pe Dragovic lângă Toprak, Bender a ieşit accidentat în meciul cu Augsburg şi e dat incert. Altfel, Chicharito e în formă (4 goluri în ultimele 2 meciuri) iar Schmidt îşi pune speranţele în el “Chicharito is in sensational form. He’s really hit the ground running after the winter break. He’s working very hard for the team and is doing a great job of sticking away the chances that come his way. In games like this, it’s very important to have a player who can stick the ball in the back of the net.”

Atletico are mari probleme de lot, cu Tiago, Juanfran şi (mai ales) Diego Godin absenţi. Simeone trebuie să rotească atent pentru că toţi cei de mai sus sunt piese de bază în organizarea defensivă. Probabil de aici şi optimismul gazdelor.

4-4-2 vs un 4-5-1 (eventual 5-4-1) clasic, nu mă aştept la inovaţii tactice de la cei doi antrenori. Nemţi vor să scape fără gol primit, spaniolii se pregătesc pentru victorie că să scoată egalul.

Pronostic

Istoria meciurilor dintre cele două spune că va fi meci de under. Faptul că lipsesc oameni importanţi din defensiva spaniolilor e un alt motiv de under. Aşa că voi merge pe over 2 (e bine dacă găsiţi la peste 1.75)

Manchester City v Monaco

Cu chiu cu vai, Pep a reuşit să treacă în optimile UCL şi a avut bafta să primească o trupă accesibilă, cea mai accesibilă dintre cele cu care putea să cadă. Aşteptări mari de la el, mai ales că pare singura trupă engleză cu şanse la calificare (Arsenal a fost călcată pe cap de Muller & friends iar Leicester are mari probleme).

Ca să se califice Pep trebuie să găsească soluţii pentru a opri echipa cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon: Monaco are marcate 76 de goluri în 26 de meciuri, o medie de aproape trei per meci!

City a reintrat pe un trend ascendent (4 victorii şi un egal în ultimele 5 meciuri) după perioada mai slabă din ianuarie, Monaco e pe val (6 victorii şi doar 2 egaluri în ultimele 8 meciuri).

Meciul

Guardiola a pierdut doi jucători pe care se baza, Gundogan (mai demult), Jesus săptămâna trecută. Resimte acest lucru “I am sad and also I am sad for him. Like [Ilkay] Gundogan, we miss them a lot, it’s tough for them. But we had seven strikers, we are going to use another one and of course Sergio [Aguero] will be so important for us.” dar zice că are încredere în ce mai are pe bancă (Kun de exemplu). Vincent Kompany are din nou probleme şi e dat ca indisponibil. S-ar putea să îl vedem din nou pe Toure făcând pereche cu Fernandinho deşi la ce viteză dezvoltă Monaco în benzi ar trebui un mijlocaş defensiv mai rapid.

Altfel, Silva, De Bruyne şi probabil Sane vor fi în spatele lui Aguero. Meci greu pentru Stones şi de felul în care va presta el depinde cât de siguri pe calificare vor fi cei de la City.

Jemerson e suspendat, Boschilla accidentat, în rest trupă completă pentru Jardim. Cu Falcao în formă (16 goluri sezonul ăsta), portughezul ocheşte unu – două goluri pe Etihad şi felul în care joacă restul băieţilor îi dă apă la moară.

Fabinho-Moutinho în faţa apărării, Silva şi Lemar în benzi, Falcao susţinut de Germain în faţă – cred că ăştia vor fi oamenii cu care Jardim va intra pe Etihad.

Pronostic

City to win şi City & Over 2.5 ar fi opţiunile evidente. Eu aş merge însă pe City -1 HA (dacă e peste 2.1 cu atât mai bine)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.