Champions League 2023-2024: Ziua 1

0

…. and here we go again! Champions League 2023-2024 debutează în această seară.

Meciul serii ar fi PSG v Dortmund dar eu zic că vor fi meciuri interesante și la Milano sau Roma. Pontul serii e Leipzig.

Începem cu partea a doua a grupelor, de le E la H.

Grupa E: Atletico Madrid, Celtic, Feyenoord, Lazio.

Feyenoord v Celtic. Feyenoord a început prost sezonul (supercupa pierdută la PSV, 2 egaluri în debutul campionatului) dar șia revenit în ultimele 3 meciuri. Celtic a avut o sincopă înaintea pauzei competiționale însă par că revin la normal. Nu e o mare diferență între cele două ligi dar am văzut dubla Rangers v PSV și olandezii au fost cu o clasă peste scoțieni. Victorie Feyenoord.

Lazio v Atletico Madrid. Lazio a început prost sezonul, victoria de la Napoli pare ruptă din film. ATM-ul lui Simeone e în grafic, aș pune înfrângerea din uichend (0-3 la Valencia) pe seama pauzei competiționale și a focusării pe meciul din seara asta. ATM nu pierde.

Grupa F: AC Milan, Dortmund, Newcastle, PSG

AC Milan v Newcastle. Colegii lui Giroud tocmai ce au fost folosiți pe post de cârpe de rivalii de la Inter, asta după ce începuseră în trombă sezonul (3 victorii, 2 afară). Newcastle pare a fi într-un soi de ceață, nu mai e echipa din sezonul trecut (de remarcat totuși că cele 3 înfrângeri au venit la trupe considerate mai bune decât ei). Meci complicat, nici una nu ar vrea să piardă, iar englezii au tracul debutului. Under 3 și/sau Newcastle DNB.

PSG v Dortmund. Odată scăpați de Neymar și Messi, cei de la PSG au scăpat și de 7 puncte în primele 5 meciuri. Știu, regrupare sub comanda noului antrenor dar nici Liga 1 nu e vreun EPL. Dortmund a debutat ușor nesigur, are 2 victorii și 2 egaluri dar are luate 5 goluri în aceste 4 meciuri de la trupe ceva mai slabe decât … PSG. Ar trebui sa fie un meci cu goluri, Over 3 după ce trece de 1.85.

Grupa G: Leipzig, Manchester City, Steaua Roșie, Young Boys Berna

YBB v Leipzig. Oricât de tineri ar fi băieții din Berna nu îi văd să deturneze cutia de Red Bull. Mi să nu li se facă rău de la energizant…. Mai ales că Leipzig a debutat foarte bine, supercupă luată de la Bayern, o singură înfrângere la cea mai în formă trupă din Bundesliga (și aia la limită). Ar fi o surpriză ca Leipzig să nu plece cu toate punctele așa că aș zice că e #betoftheday. Leipzig câștigă, pentru cei mai crajoși dintre noi RBL -1.

Manchester City v Steaua Roșie. Fără să fiu rău sau greșit înțeles, cred că depinde de Pep care va fi diferența de scor. Cred că City to nil e o opțiune bună sau un Over 4.

Grupa H: Antwerp, Barcelona, Porto, Șahtior.

Barcelona v Antwerp. Alt meci dezechilibrat cu totul, chit că Barcelona nu e chiar o putere în fotbalul european. Nu vor juca pe Nou Camp dar cred că socios au plămâni buni. Xavi ar vrea să închidă repede meciul așa că mă aștept la un iureș pe debut de meci. Barcelona to Win; Barcelona Most Corners & Antwerp Most Cards e o opțiune care plătește bine. De asemenea, am mai ochit un Robert Lewandowski to have 1 or more headed shots on target.

Șahtior v Porto. Meciul se joacă la Hamburg, nu știu de ce, nu văd câți ucrainieni vor fi în tribune. Porto e pe val și mă aștept să facă cele trei puncte fără prea mari probleme. Porto -0.75.

Propunerile EBT

Prietenii de la EBT s-au activat odată cu începerea Champions League și ne-au trimis următoarele propuneri:

AC Milan – Newcastle: DNB 2
Young Boys – RB Leipzig : 2 & ov 1.5
Barcelona – Antwerp: Barcelona castiga ambele reprize
Feyenoord – Celtic: Feyenoord -1
Lazio – Atl. Madrid: over 2.5
Manchester City – Steaua Roșie: over 4
Paris SG – Dortmund: over 3.5                              
Shakhtar Donetsk – FC Porto: under 2.5

Să fie spectacol, ca în prima zi de Champions League.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.