Champions League 2019-2020: Ziua 17

0

Germania şi Spania încă nu au intrat în carantină aşa că vom avea returul optimilor de Champions League. În Germania cu spectatori, în Spania fără.

RB Leipzig v Tottenham

Prima parte a duelul dintre un veteran al Champions League (Jose) şi un învăţăcel (Nagelsmann) s-a terminat cu o victorie clară (mai clară decât o arată scorul) pentru tinerel şi echipa acestuia e cu un picior în sferturile UCL.

De atunci lucrurile s-au înrăutăţit pentru Jose şi ai lui: două egaluri şi două înfrângeri, eliminare din FA Cup şi pe tobogan în EPL. Şi cum nu era îndeajuns că Harry Kane şi Son lipsesc, zilele trecut s-a accidentat şi Bergwijn, tânărul om de atac promovat (de nevoie) de Jose în primul 11.

Leipzig stă ceva mai bine, cu o victorie şi două egaluri în cele tremciuri jucate între timp. Spun ceva mai bine pentru că cele două egaluri înseamnă 4 puncte pierdute în cursa de menţinere în coasta lui Bayern, lucru care i-a îndepărtat de primul loc.

Nemţii au fost dominanţi în aproape toate aspectele meciului tur şi forma lor de moment e una bună. Spurs au fost slabi şi după acel meci, fără vreun semn că prestaţia din tur ar fi un accident.

Doar o minune îl mai poate scoate pe Jose din rahat şi, deşi portughezul a mai scos iepuraşi din joben, nu cred că diseară va fi cazul.

Valencia v Atalanta

Cum spuneam, italienilor le-a luat vreo 3 etape să se prindă cum e cu Champions League dar odată prins “şpilul” au devenit o trupă cu pretenţii de faze superioare.

În tur i-au luat tare pe spanioli şi după o oră de joc era 4-0, calificarea jucată.

Valencia are mari probleme cu lotul (Garay, Paulista, Mangala) singura veste bună fiind revenirea lui Coquelin care a jucat câteva minute în meciul din uichend.

Atalanta era şi pare că mai este în formă maximă, dar în cele trei săptămâni de la întâlnirea tur au avut doar un singur meci oficial, pe 1 martie, 7-2 cu Lecce. Sunt odihniţi, mai mult decât odihniţi, şi e o necunoscută cum vor fi diseară (fără prea multe “meciuri în picioare”).

Ce e clar e că Valencia se agaţă de o statistică (au 10 calificări din 20 de meciuri pierdute în primul tur) dar nu cred că vor putea ţine Atalanta la respect. Mă aştept la un meci disputat, cu măcar 3 goluri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.