Champions League 2019-2020: Ziua 18

0

Ieri am avut o seară liniştită, favoritele neavând nicio problemă în a-şi asigura calificarea. 4-0 Leipzig şi 8-4 Atalanta, cred că nu mai e loc de discuţii.

Seara asta însă e una un pic mai tensionată, cu Liverpool jucându-şi calificarea în faţa propriilor spectatori, spre deosebire de PSG care va juca cu porţile închise.

Liverpool v Atletico Madrid

Peste 70% posesie, dar nici un şut pe spaţiul porţii – ăsta a fost bilanţul meciului de la Madrid pentru Liverpool. Spuneam că stilul de joc al lui Atletico îi va pune mari probleme lui Klopp pentru că neamţul nu pare a găsi un antidot pentru un 4-4-2 clasic, cu accente defensive.

Atletico a prestat binişor în cele 3 meciuri jucate după întâlnirea cu Liverpool. Interesant mi s-a părut meciul cu Sevilla, o echipă în super formă, în care Atletico a fost mai mereu în atac, echipa care a dictata jocul o bună parte din meci.

Liverpool, pe de altă parte, trece printr-o perioadă mai slabă, cu înfrângere la Watford şi eliminare din FA Cup la Chelsea. Două victorii subţiri cu Bournemouth şi Villa nu şterg impresia de echipă aflată într-un moment dificil, super extenuată de seria lungă de meciuri fără înfrângere.

Liverpool are dubii asupra lui Henderson şi Allison iar Fabinho a fost mai mereu cel mai slab jucător în aceste ultime meciuri. Interesant de văzut dacă Jurgen va renunţa la el. De cealaltă parte, Simeone se poate baza pe aproape tot lotul, Felix, Costa, Morata şi Lemar fiind fie disponibili 100% fie aproape de.

Klopp mai are o şansă să arate că un 4-4-2 care îi urmăreşte aripile om la om poate fi depăşit. Dacă nu va reuşi, atunci vom asista la una dintre cele mai mari surprize ale acestui sezon de UCL.

Ambele marchează şi peste 2.5.

PSG v Dortmund

Stadion închis, Mbappe testat pentru Coronavirus – PSG a avut o săptămână plină dar nimic care să o ajute în perspectiva returului cu Dortmund.

Favre a vrut să nu primească gol în tur, de aici şi abordarea neobişnuită pe care au avot-o nemţii. Au acoperit foarte bine terenul şi i-au cam îngrămădit în zona centrală pe cei de la PSG, neutralizându-le venirile din flancuri. S-au bazat pe tânărul norvegian pentru partea ofensivă şi vikingul a livrat, din păcate pentru ei a făcut-o şi Neymar.

Tuchel are mari probleme de lot, cu Mbappe incert, Meunier şi Verratti sunt suspendaţi, Ander Herrera şi Thiago Silva sunt accidentaţi. Favre nu are nicio problemă recentă de lot.

PSG mi se pare vulnerabilă şi ştiind tendinţa lor de a capota în meciurile cu miză mă aştept ca Dortmund să înceapă tare. Dacă vor reuşi să fie primii care marchează atunci sunt ca şi calificaţi.

Over 3 mi se pare uşor de realizat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.