SuperBowl LIV

0

Cum se face februarie cum stăm cu ochii peste ocean: vine SuperBowl, cel mai urmărit eveniment sportiv de pe întreaga planetă. Iar atâtea perechi de ochi aduc la fel de multe perechi de “bacşi” pentru reclama difuzată de-a lungul evenimentul. Mercurialul de anul ăsta ne arată un 5.6 milioane de dolari pentru un clip de 30 de secunde. Not bad!

Context

Este al 54-lea Super Bowl (numărul 50 din epoca modernă a ligii de fotbal american) şi se va desfăşura în Florida, pe Hard Rock Stadium. Toţi fanii acestui sport speră ca meciul să fie ca un concert hard rock, deşi la pauză vor presta J Lo şi Shakira. Ritmuri mai molcuţe, să nu se ia.

Kansas sunt la al treilea Super Bowl (1-1 până acum), San Francisco sunt la a şaptea finală (5-1). Dacă bat în seara asta şi câştigă cel de-al şaselea Super Bowl, vin la egalitate cu New England Patriots şi Pittsburg Steelers la numer de SB câştigate.

Cine prestează

Protagonistele ediţiei LIV sunt Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers. Primii sunt câştigătorii AFC, 49ers sunt câştigătorii NFC. De menţionat că cele două nmun s-au întâlnit în acest sezon, nici într-un alt Super Bowl

Cum au ajuns

49ers au avut un sezon excelent şi prezenţa lor în finală e o surpriză dacă ne uităm la sezonul precedent. Venirea lui Garoppolo de la Patriots a schimbat total faţa echipei şi deşi nu e aşa de influent ca Brady la Patriots sau Mahomes la adversarii din seara asta, a reuşit să strângă echipa în jurul lui şi să ajungă împreună în finală. Se vede treaba că e ceva să fii înlocuitorul lui Brady…

49ers sunt o echipă echilibrată, cu un atac bunicel şi o defensivă foarte bună.

Chiefs îl au pe Mahomes, MVP-ul sezonului trecut şi forma lui i-a cărat pe Cheifs în finală. Un fel de one man team, Kansas se bazează tare pe Mahomes pentru a câştiga meciul. Au o apărare mediocră dar un atac bun, spre excelent.

La ce ne aşteptăm

La ceva asemănător cu SuperBowl LV, cand panterele aveau un atac formidabil (dar o apărare mediocră) şi erau favoriţi în faţa lui Broncos (un atac bunicel dublat de o defensivă de fier). Dar, după cum bine ştim, de obicei meciurile mari sunt câştigate de defensivă. 24-10 pentru Broncos s-a terminat SB LV.

Pronostic

49ers la 2.1 e de luat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.