Champions League 2019-2020: Ziua 15

0

Ambele meciuri din această seară au ceva în comun: la momentul tragerii la sorţi favoritele erau altele. Chelsea rula fin, Bayern era în era Kovaci-mă-ocup-de-apărare iar Napoli era în era Don Carlo, cu şase înfrângeri consecutive.

Aşa cum era de aşteptat, lucrurile s-au schimbat. Un pic.

Chelsea v Bayern

Chelsea a fost ghinionistă să nu termine pe primul loc în grupa de UCL: Valencia a detonat prima bombă a ediţiei, câştigând pe Stamford, şi acel rezultat a trimis-o pe Chelsea pe 2. Parcurs bun în grupă ţinând cont că au fost Ajax şi Lille acolo.

Forma de moment nu e una care să-l mulţumească pe Frankie: evoluţii oscilante, puncte pierdute aiurea (vezi meciurile cu Arsenal sau Newcastle) amestecate cu prestaţii excelente (vezi meciul cu Tottenham). Ok, pe Tottenham nu e mare chestie să o baţi zilele astea dar evoluţia lui Chelsea a fost excelentă.

Că veni vorba de meciul cu Spurs: dispunerea tactică din acel meci a fost cheia victoriei şi a prestaţiei excelente. Şi cred că Lampard va intra şi în seara asta la fel, 3-4-3 cu un om în plus pe linia de fund pentru a contracara prezenţa lui Lewa, şi 3 oameni în faţă pentru a pune o presiune sporită pe linia de fund (improvizată) a lui Bayern.

Bayern era într-un deepshit până când Niko a ales să se ocupe de apărare la alte echipe. Odată cu venirea lui Flick lucrurile s-au relaxat, Morarul a redevenit ce era odată iar Bayern a urcat pe primul loc. En-Fanfare, victorii pe linie, singura sincopă fiind egalul cu RB Leipzig.

Însă doar 3 dintre cele 7 meciuri jucate anul ăsta s-au terminat fără gol luat iar media este de un gol primit pe meci. Parte din vină vine de la problemele de lot: Pavard, Dom’ Profesor, Alaba şi Davies nu e chiar o linie defensivă de vis, mai ales când Alaba e mai degrabă fundaş lateral iat Davies o aripă.

În concluzie vom avea un meci interesant, între două echipe cu forţă ofensivă dar ceva mai puţină soliditate defensivă. Bayern pleacă favorită dar dacă Chelsea prinde o zi bună cred că le va fi greu nemţilor să plece neînvinşi.

Ambele marchează ar putea fi cel mai bun pariu la acest meci.

Napoli v Barcelona

Venirea lui Gennaro nu a avut un efect imediat (4 înfrângeri în primele 5 meciuri) dar odată găsit un limbaj comun, Insigne şi ai lui au găsit calea spre victorie: 6 în ultimele 7 meciuri, au urcat pe 6 în campionat şi cu un pic de noroc ar putea trage la ultimul loc de UCL.

Ce e de remarcat în acest traseu este că şi Juve şi Inter au fost învinse de acest nou Napoli (în campionat, respectiv cupă), un semn că oamenii lui Gatusso par a se concentra bine în meciurile cu adversari solizi (când joacă cu alde Lecce sau Fiorentina parcă nu se concentrează la fel 🙂 ).

Barcelona, aşa cum ştim: fără piticul atomic echipa asta ar fi un fel de Poli Iaşi. Totul trece pe la Messi – şi de acolo două variante: fie inventează Piticul ceva (dribling, gol) fie dă o pasă de îl lasă pe coleg cu poarta goală.

Au revenit pe primul loc în La Liga datorită combinaţiei între o victorie cu o echipă praf şi pasul greşit al Realului.

Cum ştim, Barca nu e vreo meşteră în deplasare, iar sezoanele precedente de UCL ne sunt martore. Cu Valverde, un antrenor mai conservator, Barca a luat un 4-0 pe Anfield (după 3-0 pe Nou Camp) iar cu un an mai înainte s-au dus la Roma la adăpostul unui 4-1 şi au luat 3-0 pe Olimpico.

O fi Setien adeptul fotbalului spectacol dar tare mă tem că undeva în mintea jucătorilor dezastrele de la Liverpool şi Roma sunt foarte prezente.

Napoli e tare, din ce în ce mai tare pe Sao Paolo, Barcelona e cel puţin nesigură în deplasare. Napoli nu pierde e pariul de luat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.