Champions League 2019-2020: Ziua 16

0

Aseară am avut o certitudine: Bayern Munchen adoră Londra! După un categoric 7-2 cu Spurs acum a venit momentul unui 3-0 cu Chelsea. La fel de categoric. Păzea, Arsenal!

Altfel, în seara asta se încheie turul optimilor de finală Champions League 2019-2020. Două meciuri tari, aşa cum au fost şi celelalte 6. Să vedem.

Real Madrid v Manchester City

Realul a început şovăitor grupa de UCL – înfrângere spectaculoasă la Paris, egal ruşinos cu Brugge, pe teren propriu – dar şi-au revenit mai apoi reuşind să termine pe 2, după PSG. Mediocru pentru standardele lor, unde mai pui că au încasat 8 goluri în cele 6 meciuri (doar Galata nu a reuşit să le marcheze).

Zidane intră în acest meci pe fondul unei perioade mai delicate, cu un egal şi o înfrângere în ultimele două meciuri, rezultate ce i-au trimis pe 2 în La Liga. Nu au jucat rău în aceste două meciuri dar problema lor a fost defensiva (3 goluri primite) şi impotenţa ofensivei.

Hazard s-a reaccidentat dar s-ar putea să-l revedem pe Gareth Bale.

City e bătut pas de defilare în grupă şi beneficiind de relativul echilibru între celelalte trei trupe a terminat la 7 puncte faţă de locul II. Totuşi, la Atalanta au scos doar un egal iar Şahtior s-a ţinut bine pe Etihad dar să punem aceste rezultate pe seama unui context mai special: City încă mai era în lupta pentru titlu iar aceste două meciuri au fost intercalate cu meciuri cu Chelsea şi Liverpool.

Cum titlul nu mai e de actualitate iar locul III e destul de departe, Pep este sub lupă: ăsta e anul în care trebuie să livreze Champions League, în sfârşit! Nu mai are nici o scuză, nici un pretext, nici un motiv să spună că, din păcate, nu a putut performa pe toate planurile.

Este primul meci în care Pep se vede cu Real (ca antrenor al lui City) şi ţinând cont şi de presiunea pusă de patronat şi suporteri pe el, mă aştept să intre montat pentru victorie. Realul din acest moment nu e chiar o sperietoare dar nu i-aş trimite nici în ultima bancă. Au bunul obicei de a se concentra când vine vorba de meciuri cu trupe respectabile.

O singură chestiune ar mai fi de menţionat: în uichend au El Clasico, o înfrângere acolo ar cam pune cruce titlului. Aşa că mă aştept la o abordare prudentă din partea lui Zidane, aceste două meciuri sunt make or break pentru franţuz.

Under 3 e de luat.

Olympique Lyon v Juventus

OL a avut o grupă grea şi trebuie să-i mulţumească lui Frosberg pentru cele două goluri din prelungirile partidei Leipzig v Benfica. Fără acel egal, OL ar fi patrulat acum prin EL.

Trece printr-o perioadă slabă, cu doar două victorii în ultimele 6 maciuri, principala cauză fiind lista destul de lungă de accidentaţi (Depay, Rafael, Kone etc).

În UCL nu au mai pierdut acasă de vreo 3 ani şi jumătate, ultima echipă care a luat toate cele 3 puncte acolo fiind … Juventus, în octombrie 2016! Între timp, pe la Lyon au mai trecut City, Barca, Leipzig, Sevilla.

Juve a câştigat clar grupa de UCL pierzând doar două puncte în deplasarea de la Atletico, 4 goluri primite şi 12 goluri marcate. Forma de moment nu e chiar rea (3-2-1) dar mai ingrijorător este prestaţia în deplasare: 2 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri, de menţionat că vitoriile au fost la SPAL şi la ieşita din formă AS Roma.

Rudy Garcia joacă de obicei un conservator 4-2-3-1 dar în ultimul meci am văzut un 3-4-3 ceva mai ofensiv. Nu a funcţionat chiar cum s-a vrut (doar 2-2 la Metz) aşa că nu ştiu dacă vom vedea aceeaşi dispunere tactică şi cu Juve.

Sarri cred că a ajuns, în sfârşit, la o concluzie: ultimul 3 din 4-3-3-ul folosit e bătut în cuie. Cuadrado – Dybala – Ronaldo e ofensiva lui Juve, cu Bentancur în faţa liniei defensive şi Ramsey cu Matuidy patrulând la mijloc.

Luând în considerare problemele de lot ale francezilor, tendinţa lor de a primi mai mult în UCL şi forma lui CR7 (11 meciuri consecutive cu gol marcat), merg pe o victorie a italienilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.