Champions League 2019-2020: Ziua 14

0

Aşa cum estimam aseară, Liverpool a avut un meci greu, greu de tot (nu a tras nici măcar un şut pe poartă) iar la Dortmund toată treaba s-a tranşat în 12 minute (echipe care pot marca repede 2-3 dar la fel de bine pot lua repede 2-3).

Să vedem ce ne va oferi seara asta de Champions League, ieri fotbalul prestat de abia a trecut clasa cu un 5.

Atalanta v Valencia

Debutantă în UCL, Atalanta a început mizerabil campania – trei înfrângeri consecutive – dar şi-a mai revenit în a doua parte scoţând cele 7 puncte care au trimis-o în optimi. Deşi cifrele arată o calificare in extremis, Atalanta a jucat bine în toate meciurile din grupă dar pare-se că tracul debutului a durat vreo 270 de minute.

Momentan au trei victorii şi un egal în ultimele 4 meciuri dar să menţionăm că victoriile sunt cu echipe mediocre (Torino, Fiorentina) sau ieşite din formă (Roma). Iar pe teren propriu nu au excelat anul acesta.

Valencia a câştigat – surprinzător pentru unii – grupa cu Chelsea şi semifinalista sezonului trecut (Ajax) – primul loc câştigând-ul chiar la Amsterdam, într-un meci de totul sau nimic.

Rezultatele din ultimul timp sunt inconstante, victoriile alternând cu înfrângerile. O trupă greu de definit – minus faptul că te poţi baza pe ei în meciurile cu miză – care are nişte probleme mari de lot: perechea de fundaşi centrali Garay – Paulista lipseşte (unul accidentat, celălalt suspendat), Moreno şi Cocquelin sunt incerţi.

Trupe bune pe faza ofensivă (8, respectiv 9 goluri marcate în grupă) dar mai puţin sigure în defensivă (12, respectiv 7 goluri primite). Efectul absenţelor din defensivă Valenciei cred că va fi o mai mare aglomerare la mijloc a spaniolilor şi nu ştiu dacă Atalanta poate trece de ei. Se mai şi joacă pe San Siro, un fel de meci în deplasare pentru italieni.

Tottenham v RB Leipzig

Duelul dintre un veteran al Champions League (Jose) şi un învăţăcel (Nagelsmann).

Spurs a ieşit relativ lejer din grupa de UCL (totuşi, nu putem uita măcelul din meciul cu Bayern!), marcând 18 goluri în cele 6 meciuri. Venirea lui Mourinho a adus un hype iniţial pentru ca mai apoi prestaţiile londonezilor să scadă în calitate.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de cele trei victorii consecutive: cu City au fost călcaţi în picioare reuşind cum-necum să marcheze două goluri, au jucat de la egal la egal cu Villa şi doar un gol în prelungiri le-a adus victoria, la fel derulându-se şi meciul cu Southampton.

Kane şi Sissoko sunt absenţe de lungă durată, Son e de dată recentă. Şi e cam delicat pentru Mourinho, cu tot cu explozia tânărului Bergwijn.

RB Leipzig s-a calificat lejer din grupe, terminând pe primul loc în faţa lui OL, Benfica şi Zenit. De remarcat faptul că 7 din cele 11 puncte au venit din deplasări, după victorii la Zenit şi Benfica şi egal la OL.

Au avut o sincopă la sfârşitul lunii trecute (două înfrângeri şi un egal) dar remiza de pe Allianz şi victoria cu Bremen îi ţin în coasta lui Bayern.

Upamecano este suspendat aşa că s-ar putea să-l vedem pe Mukiele coborând în linia de 3 fundaşi centrali alături de Halstenberg şi Klostermann. Important este că Timo Werner va fi titular.

Tottenham nu şi-a găsit cadenţa sub comanda lui Mourinho, ultimele victorii fiind mai degrabă întâmplătoare. Dacă adăugăm la asta şi absenţa lui Son am impresia că Mourinho ar accepta un egal (chiar şi cu goluri). Leipzig e la prima participare în fezele eliminatorii ale UCL şi îmi pare o echipă ceva mai experimentată decât versiunile anterioare. Nu cred că pierd în seara asta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.