Începe Campionatul Mondial de Handbal Feminin: România e a şaptea favorită

0

Azi începe Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2019 (ediţia cu numărul 24) şi naţionala noastră deschide cu un meci greu: versus Spania, un adversar cu care nu prea vrei să te vezi la primul meci.

Unde şi când

Ediţia de anul ăsta se desfăşoară în Japonia, la Kumamoto, între 30 noiembrie şi 15 decembrie.

Cele 96 de meciuri se vor desfăşura pe cinci arene, Park Dome Kumamoto (baza), Aqua Dome Kumamoto, Kumamoto Prefectural Gymnasium, Yamaga City Overall Gymnasium şi Yatsushiro General Gymnasium.

Dacă aveţi drum prin Japonia în următoarele două săptămâni, merită să vă delectaţi cu un meci de handbal pe una dintre aceste arene.

Cine şi cum

Criteriile de calificare sunt stufoase aşa că nu vă ocup câmpul vizual cu ele. Cert este că ţara gazdă, alături de campioana en-titre, sunt puncte fixe, restul de 22 ajungând pe diverse alte căi la acest turneu final.

Cele 24 de trupe au fost împărţite în patru grupe a câte şase:

Grupa A: Angola, Cuba, Norvegia, Olanda, Serbia, Slovenia.
Grupa B: Australia, Brazilia, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania.
Grupa C: Kazahstan, Muntenegru, România, Senegal, Spania, Ungaria.
Grupa D: Argentina, China, Japonia, Rusia, Suedia, RD Congo.

Runda preliminară are 60 de meciuri şi are menirea de a ne arăta care sunt cele mai bune 12 echipe dintre cele 24 prezente (30 noiembrie – 6 decembrie).

Cele 12 rămase sunt împărţite în două grupe, finale (primele 3 din grupa A cu primele trei din grupa B, la fel şi pentru C şi D), din care doar primele două clasate vor merge în semifinale. Perioada este 8-12 decembrie, semifinalele se joacă pe 13 decembrie, finalele pe 15 decembrie.

În paralel, se joacă şi President’s Cup – un fel de Europa League – competiţie rezervată echipelor clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare.

Naţionala României

Suntem prezenţi la această competiţie dar fără şanse reale de a o câştiga. Suntem a şaptea favorită, cu o cotă de 19, în acest moment. Cine ştie, dacă batem Spania în debutul competiţiei, am putea avea o şansă la un trading decent pe cota României.

Altfel, datorită clubului cu nume de zahăr, am avut onoarea să fim implicaţi într-un scandal de dopaj, lotul a fost subţiat, moralul e la pământ, privirile piezişe sunt la ordinea zilei.

De menţionat: Cristina Neagu, această Messi+Ronaldo+Giggs a handbalului feminin, vine după o accidentare care a ţinut-o pe tuşă vreo 10 luni. Nu ştiu cât de bine se simte, cert este că ea e principalul nostru atu pentru calificarea la Olimpiada de la Tokyo, obiectiv major al naţionalei noastre. Să vedem ce va fi.

Hai România!

Vă las cu imnul oficial al competiţiei, Hand in Hand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.