Europa League 2019-2020: Ziua 5

0

Mică, mică dar aprigă competiţie. Dacă UCL avea 3 calificate după 4 etape din (32 de echipe), UEL are doar 5 echipe calificate în primăvara europeană, Man United, Sevilla, Basel, Celtic şi Espanyol. Cinci din 48!

Trecem peste meciurile din ţinuturile mai friguroase şi ne oprim la:

Europa League, de la 19.55

Wolfsberger v Gladbach. În tur am asistat la una dintre cele mai mari surprize din UEL 2019 – 2020. Austriecii au măturat pe jos cu nemţii (4-0, la Gladbach!) şi se anunţau o trupă cu pretenţii la calificare. Trei meciuri mai târziu sunt pe ultimul loc al grupei, cu şanse mici să meargă mai departe. Momentan trec printr-o criză (doar două victorii în ultimele 6 meciuri).

Gladbach e pe trend pozitiv, 4 victorii în ultimel 6 meciuri, iar ultima înfrângere la Union a venit cam ciudat, pe fondul unei dominări consistente.

Pay back time e scris pe pereţii vestiarului lui Gladbach şi cred că aşa va fi.

Pronostic: Gladbach şi Over 1.5

Feyenoord v Rangers. Scoţienii lui Stevie G au nevoie de un punct pentru a fi siguri de 16-imile UEL. Merg la Feyenoord care nu au fost învinşi pe teren propriu, Porto poate depune mărturie. Olandezii au doar două victorii în ultimele 5 meciuri, şi alea la echipe din subsolul Eredivisie, pe când Rangers zburdă – 6 victorii din ultimel 6 meciuri (inclusiv un 2-0 cu Porto), 16 goluri marcate, doar 2 primite.

Pronostic: merg pe mâna lui Stevie, Rangers DNB ar trebui să nu ne dezamăgească.

Young Boys v Porto. Celălalt meci al grupei G e altul care e cu calificarea pe masă pentru ambele trupe: elveţienii au nevoie de egal şi sunt în primăvară, Porto trebuie să bată dacă mai vrea ceva de la ediţia asta de UEL. Elveţienii au ceva probleme de lot, şi, datorită scorului ochit de ei, mă aştept să joace prudent. Porto nu prea are de ce să se arunce, un gol primit (şi defensiva lor e orice numai nu una serioasă) ar cam însemna o primăvară liberă de obligaţii europene.

Pronostic: Under 3 e acum pe la 1.75, dacă mai aşteptaţi un pic poate prindeţi o cotă mai bună.

Europa League de la 22.00

Arsenal v Frankfurt: acum fix trei săptămâni, tovarăsul Lestienne băga mingea în aţe în minutul 90+4 al meciului de la Liege, cu Frankfurt. Ei, acel gol s-ar putea să fie determinant pentru visele de calificare ale lui Frankfurt. De acum joacă cu Liege la distanţă şi momentan trebuie să meargă la Londra să se vadă cu Arsenal. Care Arsenal e sub presiune pentru că prestaţiile din ultimul timp sunt.. cel puţin îndoielnice. Bine, nici Frankfurt nu rupe gura târgului cu rezultatele din ultimul timp de aceea mă aştept la un meci deschids între cele două.

Pronostic: Over 2.5 Goluri şi Over 2.5 cartonaşe galben.

Lazio v CFR. Aici îşi va da Petrescu masteratul în parcarea autobuzului! Are nevoie de egal pentru a fi în 16-zecimile UEL şi dacă nu acum e momentul să bage cazmaua în gazon, atunci când?

Bine, CFR are şi varianta unei înfrângeri la limită, cu măcar dpuă goluri marcate.

Pronostic: să fim optimişti, CFR +1 e undeva la 1.9. Merită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.