Marin la Ajax. Mulţumiţi? Mulţumiri?

0

Răzvan Marin a fost luat de Ajax de la Standard Liege pentru o sumă record când vine vorba de un jucător român. 12.5 milioane de euro au plătit olandezii pentru fiul lui Petre Marin, el mergând la Ajax pentru a-l înlocui pe Frenkie De Jong (ca şi transferat la Barcelona).

Marin va rămâne la Standard pentru restul sezonului, trecerea efectivă fiind din vară. Marin e primul jucător achiziţionat de Ajax pentru următorul sezon, primul dintr-o listă destul de lungă pentru că, pe lângă De Jong, mă tem că olandezii vor pierde şi alţi jucători (vezi De Ligt, Tagliafico sau Dolberg).

Aici, adversar cu cel pe care îl va înlocui.

De ce e important pentru noi? Păi pentru că e primul jucător român din ultimii ani care trece de 10 milioane ca sumă de transfer. Pentru că e un jucător care a confirmat în altă parte (nu meteoric, în liga autohtonă) şi pentru că, în cazul în care rămâne la fel de serios, va ridica “piaţa” jucătorilor români.

Va fi greu, e adevărat, lumea fotbalului ne ştie de mingicari nu de fotbalişti, dar Răzvan Marin poate fi un început.

De ce este important pentru Hagi? Academia a produs mai mult pentru intern iar rarele exporturi s-au făcut de râs (vezi Ianis în Italia). Mai mult, Hagi (şi prin extensie, Academia) mai este cunoscut şi pentru “transferului” lui Manea pe la Apollon, o inginerie anchetată de FIFA.

Marin e o gură de oxigen pentru Academie şi ar fi păcat ca Hagi să rateze oportunitatea. Dar dacă iar pleacă urechea la şoaptele unor impresari şi livrează 2-3 petarde pe post de “noul Hagi”, se duce potenţialul de business al Academiei.

Sper că Răzvan a primit un telefon (de la acel interlocutor) cu mulţumiri pentru seriozitatea de care a dat dovadă. Ar merita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.