Champions League 2018-2019: Ziua 5

0

Lăsăm mingicăreala prilejuită de UEFA Nations League şi revenim la fotbalul adevărat: Champions League 2018-2019.

Meciul serii e pe Old Trafford (Ronaldo is back, Jose is in the air), Ajax are o şansă bună să fie prima la jumătatea grupei, sperăm la un Hoffe v OL cu goluri. Întrebarea serii este: bate Realul pe Plzen? 😉

Grupa E

Meciul lui Bayern cu Ajax, din etapa precedentă, a picat cam în mijlocul unei perioade care putea să-i aducă lui Kovac demiterea: 4 meciuri fără victorie, cu înfrângeri la Hertha şi Gladbach. Pauza prilejuită de ţurca Nations League a venit la timp şi Bayern a dărâmat Wolfsburg în 10 oameni. Se văd cu AEK, 0 puncte pănă acum şi într-o formă oscilantă. Aş fi uimit ca Bayern -1 să nu livreze. Şi, bineînţeles, Muller to score!
Embed from Getty Images

Prin egalul scos la Munchen, cei de la Ajax au întâietatea în duelul lor Benfica pentru loc de calificare în optimi. Diseară trebui să nu strice ce au construit la Munchen – un egal ar fi minimul acceptabil. Benfica a fost dominată (copios în a doua repriză) în meciul de la Atena şi doar “fierbinţeala” grecilor i-au făcut pe portighezi cu cele 3 puncte.

De menţionat că în cele 5 meciuri jucate în ultima lună Ajax a primit un singur gol, cel de pe Allianz Arena. Aş merge pe victoria gazdelor.

Grupa F

Cum prestează gaşca lui Pep ştim prea bine. Rezultatele nu sunt chiar cele dorite, înfrângere cu OL şi victorie scoasă cu cleştele de la Nagelsmann, subţire pentru o candidată la titlu. Şi nu e ca şi cum City trece printr-o perioadă mai slabă, în competiţiile interne zburdă.

Şahtior are două egaluri şi dacă la primul se pot considera norocoşi, la cel de-al doilea au fost clar ghinionişti: cu 2-0 după o oră de joc, nu mai credeam că pot fi prinşi din urmă.

Meciul din seara asta le convine ucrainienilor, vor juca ceva asemănător cu ce au jucat în Franţa. Să vedem dacă cei de la City s-au acomodat cu Champions League sau iar vor măcina în gol. Oricum mi se pare mult prea mică cota pe City, mai degrabă un hcap pe ucrainieni.
Embed from Getty Images

OL se vede cu nemţii de la Hoffe şi ar trebui să recupereze punctele pierdute cu Şahtior: degeaba au luat 3 de la City dacă au rămas doar cu unul după meciul cu ucrainienii.

Ambele trupe au avut evoluţii aproximativ asemănătoare până în pauza UEFA Nations League (slabe spre dezastru), ambele au revenit cu victorii în uichend.

Mă aştept la un meci spectaculos, ambele vor înscrie pare o opţiune validă, şi aş merge pe victoria nemţilor.

Grupa G

Patru înfrângeri şi doar un egal în ultimele 5 meciuri – acesta nu este traseul lui Plzen, ci cel al Realului! O fundătură din care Lopetegui nu pare să poată ieşi iar umbra lui Conte prinde tot mai mult contur. Pe la unele case de pariuri aveţi cotă de 30 pentru Real să învingă Plzen, ceva special!, ar fi prima victorie în ultimele 6 meciuri 🙂
Embed from Getty Images

CSKA sunt liderii la zi ai acestei grupe, după victoria din etapa 2 (1-0 cu Real Madrid) şi trag speranţe să repete isprava şi la Roma. Ceva şanse ar fi, Roma tocmai a pierdut “momentul” pe care îl avea înainte de pauza competiţională, 0-2 cu Spal, în uichend.

Bat italienii, aşa cred, dar va fi un meci mai greu decât arată acest 1.35 pe gazde.

Grupa H

De aici ne vine meciul serii, Juve merge (împreună cu CR7) pe Old Trafford să mai bată o pană la temelia scaunului lui Mourinho. Italienii sunt pe un mega val, din 11 meciuri sezonul ăsta au 10 victorii şi un egal. Traseul lui Man United este departe de cel amintit mai sus dar jocul cu Chelsea a dat ceva speranţe suporterilor.

Întrebarea la care va trebui să răspundă Mourinho este cum îl va bloca pe CR7. Dacă reuşeşte – şi ţinând cont că l-a antrenat atâta timp sunt câteva şanse – United poate scoate ceva de la meciul ăsta. Defensiva englezilor este una subţirică, de aici şi importanţa neutralizării lui Ronaldo. Vestea bună pentru ei este că Mandzu nu joacă, ăla era un pericol mare.
Embed from Getty Images

Băieţii tineri din Berna nu au luat nici un punct până acum dar s-au văzut cu granzii grupei. Acum, îi primesc pe cei de la Valencia, o trupă mai pe măsura lor, cât de cât. Din păcate pentru ei, meciul vine într-o perioadă cam slabă pentru ei şi, deşi nici Valenci nu rupe gura târgului, vor avea nevoie de mult noroc pentru un punct.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.