Champions League 2018-2019: Ziua 1

0

Here we go again, ar zice comentatorul de pe BT Sport.

Champions League 2018-2019 a ajuns la prima dintre fazele care contează: etapa grupelor. Clasic, 8 grupe, 32 de combatante un singur scop: calificarea în optimi.

Diseară deschid grupele A-D, mâine închid cei din E-H. La noi, Digi a preluat transmisia UCL pentru următorii 3 ani şi, odată cu schimbarea orelor de începere a meciurilor, avem un festival de meciuri: două de la 19.55 (Barca v PSV şi Inter v Spurs) şi patru de la 22.00 (Liverpool v PSG, Monaco v Atletico, Steaua Roşie v Napoli, Brugge v Dortmund). Pe alese!

Să aruncăm un ochi peste meciuri:

Grupa A

O grupă echilibrată, cel puţin acum, cu trei trupe în cărţi pentru calificare.

Brugge deschide cu vizita celor de la Dortmund. Belgienii au început foarte bine sezonul – 6 victorii în primele 7 meciuri – şi trag nădejde să continue seria. Dortmund are 7 goluri în trei meciuri de Bundesliga şi nu îşi permit să lase puncte prin vecini. Aş merge pe victoria nemţilor.

Monaco a redevenit o trupă de duzină în acest debut de Ligue1: o singură victorie, 2 egaluri şi trei înfrângeri. Nici cu Atletico nu îmi este ruşine: o victorie, două egaluri şi o înfrângere, departe de ceea ce vrea Simeone. Meci interesant, greu de anticipat rezultatul.
Embed from Getty Images

Grupa B

Grupa Barcelonei începe cu un meci uşor pentru amfitrioni: acasă cu PSV. Ambele au început sezonul cu pedala la fund aşa că mă aştept la un meci destul de agitat, Nu e vorbă, Barcelona nu cred că se împiedică pe teren propriu dar cred că şi olandezii vor puncta.

La Milano avem primul meci al dublei pentru locul II. Itaienii au început şovăielnic noul sezon, englezii au debutat în forţă (au împins un 3-0 lui Man United, de exemplu) dar în ultimele două meciuri au pierdut de fiecare dată. Nu cred că Inter bate în seara asta.
Embed from Getty Images

Grupa C

De aici ne vine meciul serii: Liverpool v PSG. Englezii sunt red hot, francezii rouge chaud. Nici una dintre echipe nu a pierdut vreun punct în acest debut de sezon şi mă aştept ca un egal să le mulţumească. Asta dacă nu cumva oamenii lui Klopp vor scăpa caii şi îi vor încăleca pe colegii lui Neymar.

Steaua Roşie v Napoli e şansa sârbilor să pună punct / puncte la teşcherea. Napoli a început binişor, ca rezultate, dar jocul nu e unul foarte bun. Vezi meciul cu Sampdoria.
Embed from Getty Images

Grupa D

Grupa asta e foarte interesantă, toate cele patru emit pretenţii la calificare, aşa că fie vom avea nişte meciuri super spectaculoase, fie suite de 0-0, 1-1. Să sperăm la prima variantă

Schalke deschide cu Porto şi pentru nemţi e un moment foarte rău să se vadă cu portughezii: au un debut de sezon incredibil de slab, 0 puncte după 3 meciuri. Portughezii sunt tari şi mă aştept să plece cu ceva de la Gelsenkirchen.

Galata îi primeşte pe mai noii prieteni ruşi de la Lokomotiv. Dar dacă turcii au un start excelent de sezon (3 victorii pe teren propriu, 11-1 golaveraj), ruşii sunt “în căutări”: au doar doă victorii în primele 7 meciuri, şi alea chinuite. Turcii sunt favoriţi să ia toate cele trei puncte.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.