Champions League 2018-2019: Ziua 2

0

Spectaculoasă primă zi am avut! Mai ales meciul serii care s-a lăsat cu 5 goluri şi o victorie, mai clară decât arată scorul, a lui Liverpool.

Looserii serii au fost cei de la Tottenham, care au avut meciul în mână dar l-au irosit în 5 minute. E uşor să te dai mare dar dacă îţi cade caşul din gură la prima smucitură mai serioasă…

Să vedem cu ce ne delectăm în seara asta:

Grupa E

Grupa lui Bayern Munchen deschide cu nemţii la Lisabona şi grecii de la AEK la Amsterdam.

Bayern vine după o victorie muncită cu Leverkusen, victorie care i-a lăsat în schimb fără câţiva jucători cheie: Tolisso şi Rafinha. Coman a fost scos din circuit încă din debutul sezonului aşa că Niko Kovac are ceva bătăi de cap. Totuşi, diferenţa de clasă dintre ei şi Benfica ar trebui să fie suficientă pentru un rezultat bun. Bineînţeles, Muller to Score este alegerea mea. 🙂
Embed from Getty Images

Ajax primeşte AEK: ambele sunt pe val, ambele vin din calificări după ce au scos trupe bune. Ajax pe alde Standard şi Dinamo Kiev, AEK pe Celtic şi surpriza Mol Vidi. Olandezii au prima şansă, fără doar şi poate.

Grupa F

Grupa lui Manchester City debutează cu un meci care pare tare: englezii îi primesc pe francezii de la OL. One way match, în opinia mea, OL a început slab sezonul (2 victorii în 5 meciuri), oamenii lui Pep sunt pe val (4 victorii din 5 meciuri).
Embed from Getty Images

Şahtiorul a luat la mână liga ucraineană şi are deja 7 victorii din cele 8 meciuri jucate. Hoffe a debutat şovăielnic şi nu mă refer la înfrângerea cu Bayern, ci la cea încasată de la Dusseldorf. Meci complicat, or fi ucrainienii pe val dar nici nemţii nu sunt chiar de lepădat.

Grupa G

Grupa lui Real Madrid (să nu se supere suporterii lui AS Roma) începe cu un, sperăm noi, spectaculos Real v AS Roma. Au o lungă tradiţie în UCL dar vremurile când Roma făcea furori pe Bernabeu sunt din deceniul trecut. Italienii au un debut de sezon mizerabil şi nu cred că se schimbă ceva diseară.
Embed from Getty Images

Plzen are şansa să scoată (singurele lor) puncte în meciul cu CSKA: ruşii nu sunt chiar la turaţie maximă. Da, şi-au revenit după începutul dezastruos de sezon dar ultimele două victorii au venit la echipe din coada clasamentului. Va fi greu în Cehia.

Grupa H

Grupă încinsă rău: Juve, United şi Valencia pleacă cu şanse reale la calificare. Tinereii din Elveţia vor fi locul de făcut 6 puncte: orice eroare în aceste meciuri va fi scumpă.

Primul care dă ochi cu elveţienii e Mourinho. Şi pare uşor meciul dar să nu uităm un lucru: anul trecut United a luat bătaie de la Basel, în Elveţia. Şi Basel a terminat sezonul trecut la 15 puncte sub Young Boys. Nu va fi uşor pentru Man United dar faptul că e meci în deplasare ar putea fi un avantaj pentru ei, prin prisma stilului de joc agreat de Mourinho.

Meciul serii este la Valencia: trupa lui Marcelino dă piept cu una dintre favoritele la câştigarea UCL. Şi momentul e prost, Valencia nu a câştigat vreun meci oficial în acest sezon iar Juve are 4 victorii din 4 meciuri. Nu cred că spaniolii au vreo şansă în faţa italienilor, nu în acest moment.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.