Champions League 2017 – 2018, prima semifinală: Liverpool v AS Roma

0

Liverpool v AS Roma sau semifinala surpriză: puţini au pariat pe Liverpool în faţa lui City, şi mai puţini pe Roma în faţa Barcelonei.

Haios este că şi tragerea la sorţi nu le-a împerecheat cu “baronii” Real şi Bayern, ci le-a dat o şansă bună de a ajunge în finală.

Un 5-1 sec i-a administrat Klopp lui Guardiola, după două meciuri în care ţăcăneala spaniolului a funcţionat în gol. În afara primei reprize din retur, City a fost lejer sub Liverpool care a folosit cu mult succes contaatacul şi a avut şi ceva baftă când erau în corzi. Dar norocul ţine cu ăia care joacă fotbal.

Henderson şi-a revenit şi este disponibil, Matip, Can şi Lallana lipsesc în continuare. Firmino, Ox, Trent, Lovren au fost menajaţi în uichend.
Embed from Getty Images

AS Roma a fost cea care a detonat petarda sferturilor, croşetând un frumos 3-0 în returul de pe Olimpico, în faţa unei Barcelone anesteziate de scorul din tur. Muncitoreşte, cu un pic de fler şi cu un Dzeko în zi mare, Di Francesco a dus-o pe Roma unde nu a mai fost niciodată.

Nu au nici o problemă de lot şi şi-au menajat şi ei câţiva jucători: Kolarov, Florenzi, De Rossi, Dzeko.
Embed from Getty Images

11-6-0 în EPL, 4-2-0 în UCL, Liverpool e imbatabilă pe teren propriu şi îmi este greu să cred că Roma va fi prima trupă care va învinge pe Anfield, sezonul ăsta.

Întrebarea e dacă Roma va putea marca diseară, Klopp cred că pregăteşte ceva similar cu abordarea pe care a avut-o în turul cu City şi dacă pleiada de glezne fine din curtea lui Pep nu a reuşit să treacă de Karius, ce şanse sunt ca Dzeko şi ai lui să o facă?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.