Champions League 2017 – 2018: ziua 11

0

Bayern Munchen, PSG, Barcelona şi Chelsea sunt singurele echipe deja calificate în optimile Champions League, din grupele A – D.

Bătaie mare pe celelalte 4 locuri, cu United, AS Roma, Basel şi Juventus în pole-position.

Dar mai ştii de unde răsare surpriza?

Grupa A (Manchester United, Benfica, CSKA Moscova, Basel)

Deşi a condus şi conduce grupa, Manchester United poate pierde calificarea (în cazul unei înfrângeri la 7 goluri). Basel are o şansă imensă de a trece în optimi dacă scot un rezultat cel puţin la fel, sau mai bun, decât CSKA.

Manchester United v CSKA Moscova

Mourinho ar fi preferat ca acest meci să nu mai conteze pentru calificare dar tactica impusă în meciul de la Basel i-a dat o palmă peste ceafă. Aşa că între un meci cu Arsenal şi unul cu City trebui să facă măcar un egal cu CSKA.

Mai mulţi jucători ai gazdelor sunt in diverse stadii de accidentare şi cred că vom vedea feţe noi în primul 11. Pogba şi Romero sunt sigur titulari, în rest … De la ruşi lista absenţilor e lungă: Nathko şi Wernbloom suspendaţi, Berezutsky, Milanov şi Schennikkov accidentaţi.

Ţinând cont de lista de accidentaţi de la CSKA am zice că United va câştiga lejer acest meci. Însă: faptul că le ajunge un egal, în uichend au meci cu City şi sunt antrenaţi de Mourinho ne scade încrederea în 1 solist.
Embed from Getty Images

Benfica v Basel

Unii joacă pentru orgoliul propriu, ceilalţi cu calificarea pe masă. Demult nu a mai fost Benfica într-o situaţie atât de jenantă, cu 0 puncte şi doar 1 gol marcat într-un sezon de UCL (nici nu ştiu dacă a mai fost vreodată).

Dias şi Augusto lipsesc de la gazde, Wolfswinkel de la oaspeţi. Vestea bună pentru elveţieni e faptul că Xhaka este disponibil.

5-0 pentru elveţieni a fost în tur şi cred că este un motiv foarte bun pentru portughezi de a forţa victoria în seara asta. Altfel, rezultatele anterioare spun că Basel ar trebui să plece neînvinsă de la Lisabona.

Grupa B (Bayern Munchen, PSG, Celtic, Anderlecht)

Singura chestiune pusă în joc este locul I, cu Bayern având o şansă înfimă de a-i trimite pe cei de la PSG pe II.

Bayern Munchen v PSG

Neuer, Ribery, Robben şi Alcantara sunt accidentaţi, Bernat incert. Fără probleme recente de lot pentru Emery.

Accidentările şi şansele reduse de a ieşi pe primul loc (le trebuie un 4-0) cred că vor face ca jocul lui Bayern să fie unul ceva mai circumspect. Dar sunt sigur că nu vom vedea un meci cu mai puţin de două goluri.
Embed from Getty Images

Celtic v Anderlecht

Scoţienii au nevoie de un punct pentru calificare, belgienii de victorie la 3 goluri diferenţă. Niciuna dintre trupe nu are probleme recente de lot.

Meci de totul sau nimic pentru oaspeţi, scoţienii sunt tari pe teren propriu: aş zice că e reţeta perfectă pentru un meci cu cel puţin 3 goluri.

Grupa C (Chelsea, Atletico, AS Roma, Qarabag)

Chelsea v Atletico Madrid

Singura şansă de calificare a spaniolilor este victoria dar şi aşa stau în rezultatul de la Roma.

David Luiz va lipsi (oricum e pe picior de plecare) de la Chelsea, Juanfran e dat incert de Simeone.

Chelsea are nevoie de trei puncte pentru a intra în optimi de pe primul loc şi traseul recent mă face să cred că nu va avea nici o problemă să le obţină. Spaniolii şi-au revenit după sincopa cu Qarabag (uh! oh!) dar cred că e un pic prea târziu pentru ei. Un eventual 2-0 la pauză pentru De Rossi & friends le va tăia aplombul în a doua repriza, asta dacă nu cumva o vor face Hazard şi Morata până în pauză.
Embed from Getty Images

AS Roma v Qarabag

Italienii trebuie să învingă pentru a fi siguri că locul II e al lor. Cu puţin noroc (Simeone să nu plece învins de pe Stamford) ar putea termina pe primul loc.

Bruno Peres lipseşte de la italieni, Sadiqov şi Henrique de la azeri.

Meci de 1 solist, nu cred că Di Francesco vrea să lase ceva la voia întâmplării, şi cred că victoria se va contura încă din prima repriză.

Grupa D (Barcelona, Juventus, Sporting Lisabona, Olympiakos)

Dacă Sporting nu bate la Barcelona, Juventus poate să şi piardă în Grecia, tot se vor califica.

Barcelona v Sporting

Sporting e o trupă bună, solidă dar Barcelona e din altă ligă. Ar fi o surpriză dacă s-ar termina egal.

Umtiti, Mascherano, Iniesta sunt accidentaţi aşa că s-ar putea sa-l vedem din nou pe Vermaalen în centrul apărării. Sunt curios dacă Valverde îl va folosi pe Messi – cu Juventus l-a băgat de abia în a doua repriză. Jonathan Silva lipseşte de la portughezi.
Embed from Getty Images

Olympiakos v Juventus

Grecii sunt ieşiţi din competiţiile europene aşa că pentru ei meciul nu are miză imediată. Juventus trebuie să bată pentru a neutraliza o eventuală surpriză de la Barcelona.

Figueiras nu e în lotul grecilor (accidentat), Mandzu e dat incert.

Cred că va fi un meci interesant dacă italienii nu vor înscrie repede, pentru că dau semne că şi-au mai reparat defensiva (în ultimele 3 meciuri nu au primit gol, spre deosebire de precedentele 3) – grecii ar putea măcina în gol după deschiderea scorului. Plus, Juventus este şi cu un ochi la meciul de sâmbătă, cu Inter (liderul la zi din Serie A).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.