UEFA fa fa fantasticii

0

Deschid dimineaţă flipboard-ul şi dau peste un articol scris de Tolo. Citesc, văd că spune nişte lucruri de bun simţ, ştiute de toată lumea, şi mă întreb “ce naiba l-a apucat să scrie asta, acum, din nou”.

Pe la paragraful 9 văd şi justificarea: “În sfârșit, după ani de tăcere, o serie de foști jucători ai echipei, cei care au făcut rezultatele senzaționale din Cupa UEFA, au luat poziție.”

Uşor neîncrezător, trec lejer peste “Excelent!”-ul lui Tolo şi citesc mai departe. Ajung la “scrisoare” şi mă buşeşte râsul. 🙂

Poate aveţi timp să citiţi scrisoarea, merită!

Cu un limbaj de lent-majur pus să conspecteze un articol de lege (“atragem atenţia”, “superiorii persoanei”, “motivaţia de a juca la cote optime”, “încărcătura negativă”) foştii fotbalişti şi antrenori (deşi pentru unii dintre ei e cam mult) dau lecţii despre cum se scrie un articol, ce ar trebui să conţină, plus consideraţii asupra stilului şi vocabularului.

Mi-a atras atenţia o frază şi am încercat să văd cum ar arăta dacă ar fi scrisă de cei care plătesc bilet:
“Solicităm tuturor cluburilor de fotbal, massmediei românești o mai mare considerație și atenție la prestaţiile angajaţilor lor, atât pe teren cât şi în afara luiredactarea materialelor publicate, în beneficiul fotbalului în special și a sportului în general, în beneficiul publicului spectator și mai ales în beneficiul copiilor pe care ni-i dorim în fenomen.”

“Fantasticii”

Depeşa e semnată de un număr de jucători şi antrenori care se intitulează “UEFAntasticii”. Pentru cei care au deschis mai târziu internetul reamintim că cea mai mare performanţă a celor care semnează a fost o semifinală de Cupa UEFA.

Pe cuvinte: semifinală de Cupa UEFA.

Întreb şi eu: dacă să ajungi într-o semifinală înseamnă fantastic, atunci jucătorii Seviliei – câştigătoare de 5 ori a acestui trofeu – ce sunt?

Ce e Maccarone? 🙂

Embed from Getty Images
PS: pe lista aia apar şi nişte oameni despre care aveam o părere ceva mai bună. Dar, nah.., all good things comes to an end, cum zice vorba cântecului.

(sursa foto deschidere: middlesbrough.co.uk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.