Champions League 2017 – 2018: ziua 8

0

La Sevilla, Porto şi Napoli se joacă cu calificarea pe masă, Liverpool parcă nu şi-ar mai bate joc de sloveni, la Istanbul se poate sărbători calificarea, la Dortmund se joacă din obligaţie. Meciul serii e la Londra, Spurs v Real.

Grupa E (Liverpool, Sevilla,  Spartak Moscova, Maribor)

Liverpool v Maribor

În tur a fost un neverosimil 0-7 şi publicul aşteaptă ceva asemănător şi în seara asta (linia e la 4 goluri). Mane e accidentat, Lovren, Coutinho şi Firmino sunt daţi incerţi. În mod normal, Klopp nu îi va risca într-un meci considerat lejer. Nici o problemă de lot pentru Maribor.

De victorie nu putem discuta. ne mai rămâne numărul de goluri marcate şi dacă Maribor va reuşi să înscrie au ba. Probabil vor fi sub 5 goluri marcate, cu slovenii pe tabela de marcaj.
Embed from Getty Images

Sevilla v Spartak

În tur ruşii i-au urcat pe garduri pe spanioli, diseară mă aştept la revanşă. Parejo şi Correa sunt accidentaţi, Spartak nu se poate baza pe Samedov – accidentat – iar Bocchetti e dat incert.

Grupa este foarte complicată şi mă gândesc că un egal nu ajută pe nici una dintre combatante. Spartak ar fi un pic avantajaţi – la rezultate directe – dar ambele mai au de jucat cu Liverpool, iar spaniolii joacă acel meci acasă. Sevilla dă semne că şi-a revenit din pasa proastă prin care a trecut (3 înfrângeri consecutive, cu doar un gol marcat) dar una e să baţi pe Leganes şi altceva să ai grijă de Promes. Meci încins, mă aştept ca spaniolii să înceapă tare, să rişte în debutul meciului.

Grupa F (Manchester City, Napoli, Şahtior, Feyenoord)

Napoli v Manchester City

Primul meci al serii, se întâlnesc liderii la zi ai Serie A şi Premier League. Şi dacă Napoli a mai avut sincope, City încă nu a fost învinsă în acest sezon (şi a făcut doar două egaluri).

În primul rând, Napoli nu trebuie să piardă acest meci pentru a mai avea şanse reale la locul de UCL. Dacă pierde, stă la mâna rezultatelor (trebuie să bată la diferenţă de 2 goluri Şahtiorul şi să spere că City nu merge la plimbare în ultima etapă). Dacă scoate măcar un punct atunci stau la mâna lor (minus vreo surpriză în ultima etapă, la Şahtior v City).

Guardiola vine să bată dar nu cred că ar fi foarte supărat dacă s-ar termina egal. Calificarea e în buzunar, nu ştiu cât contează să termine cu 6 din 6.

Meciul din tur a început vijelios, în minutul 13 era deja 2-0 pentru englezi, şi nu puţini au fost cei care s-au gândit la acel 7-2 cu Stoke. Doar că, odată cu trecerea timpului, italienii au reuşit să echilibreze cât de cât meciul, să marcheze, şi dacă nu ar fi ratat un penalty, probabil că ar fi plecat cu punct de pe Etihad.

Pare un meci închis dar cred că se va deschide de la un moment dat şi vom avea măcar 3 goluri.
Embed from Getty Images

Şahtior v Feyenoord

S-ar putea să fie un meci mai uşor decât ne aşteptăm, olandezii nu contează deloc în această grupă, aşa că probabil s-au reorientat pe competiţia internă (unde stau foarte prost). Rakitskiy e suspendat şi marcatorul din tur, Bernard, e dat incert. Olandezii nu au probleme recente de lot.

Nu cred că ucrainienii scapă victoria şi şansa de a se bate până la capăt pentru optimile Champions League.

Grupa G (Monaco, Porto, RB Leipzig, Besiktas)

Besiktas v Monaco

Lideri autoritari ai grupei, turcii de la Besiktas sunt în faţa meciului care îi poate califica în optimi. Şi adversarul este unul modest (da, Monaco este o trupă modestă zilele astea).

Turcii nu au probleme de lot, Falcao şi Sidibe lipsesc de la francezi.

Formă mai slabă, absenţe importante, Monaco nu pare în poziţia să câştige meciul de la Istanbul. Turcii au prestat până acum la un nivel excelent în UCL şi mă aştept să o facă şi diseară. Greu de crezut că Monaco va scoate un punct de acolo.
Embed from Getty Images

Porto v RB Leipzig

La Leipzig a fost un meci pe cinste, cu 5 goluri (toate în prima repriză) şi un 3-2 muncit pentru gazde. Meciul a fost aşa de agitat încă din start pentru că debutanţii de la Leipzig au vrut să arate că nu-s degeaba în competiţie. Pentru diseară ipoteza e puţin diferită: acum nemţii au ce apăra (punctul care îi desparte de portughezi) şi nu cred că vom mai vedea 5 goluri în prima repriză.

Lupta pentru calificare se dă între ele aşa că vom avea un meci străns, cu mai puţine goluri ca în tur, nu cred că trecem de 3. Şi îi văd pe nemţi capabili să plece cu punct de la Porto.

Grupa H (Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL)

Meciul serii e dat, din nou, de această grupă:

Tottenham v Real Madrid

În tur a fost un meci agreabil şi datorită rezultatului din Cipru, ambele trupe sunt cu calificarea în buzunar. Meciul din seara asta ar trebui să decidă câştigătoarea grupei dar mă tem că vom avea o nouă amânare a verdictului.

Delle Alli e din nou disponibil, Harry Kane e dat incert. Şi nu cred că îl vom vedea pe teren, Pochettino nu va risca să îl piardă pentru o perioadă mai lungă. Până la urmă e ca şi calificat. Bale, Kovacic, Navas şi Varane lipsesc de la Real.

Spurs au pierdut ambele meciuri jucate fără accidentatul Kane, Realul e şocată de înfrângerea cu Girona. Mai mult, Zidane a început să fie criticat prin Spania pentru că nu mai reuşeşte să facă Realul să joace ca în precedentul sezon.

Meci egal la orizont, concluzie care poate fi schimbată doar dacă Spurs vor vrea să se dea în spectacol în faţa propriilor suporteri.
Embed from Getty Images

Dortmund v APOEL

Octombrie 2017: cinci meciuri, cinci puncte (dintre care 3 făcute cu o trupă din liga a III-a) – ăsta e bilanţul lui Dortmund.

Piszczek e accidentat, Toprak şi Philipp sunt incerţi. Nici o problemă recentă de lot pentru ciprioţi.

Data trecută ziceam că meciul vine ca o bere rece după un cârnat fierbinte pentru nemţi. De data asta cred că berea, chiar dacă e rece, e răsuflată. Şansele de a continua în UCL sunt ipotetice – să vedem cam ce motivaţie mai au jucătorii lui Bosz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.