Pe repede înapoi – S39/17

0

Săptămâna a fost animată de etapa a doua de UCL (s-au remarcat cei de la Basel cu un 5-0 cu Benfica şi Porto cu un 3-0 la Monaco) şi EL (singurele rezultate notabile fiind un 2-2 scos de Apollon la Everton şi victoria lui Ludogoret cu Hoffe).

Bonus, am avut revolta celor 5 de la Bayern care s-a terminat, rapid, cu demiterea lui Carlo Ancelotti. Eliberaţi de sub tirania italianului, echipierii lui FC Hollywood au zburdat pe teren reuşind să ţină în şah pe mult mai valoroasa Hertha Berlin, chiar pe terenul acesteia!

Arrivederci Carletto!

Cum scăpăm de blaturile din fotbal? Păi legalizam pariurile, zice The Economist. De tot.

Petr-Cech-blsany-2000
Petr Cech, in tricoul lui Blsany. (sursă foto)

Blsany, un sătuc din vestul Cehiei, mai aproape de Karlovy Vary decât de Praga. Echipa oraşului, locul unde a debutat Petr Cech, s-a dizolvat anul trecut, după 70 de ani de existenţă. Povestea e frumoasă şi parcă aduce cu unele poveşti mai familiare nouă.

Când nu vând bilete la bişniţari, cei de la Juventus fac bani: tocmai ce au realizat că sezonul trecut au depăşit pragul de 500 de milioane de euro ca venituri. Profitul va fi păstrat, board-ul estimează că vor avea nevoie pentru a acoperi un sezon mai slab de UCL.

Ca un brit care se respectă, Simon Green (şeful BT Sport) ştie exact ce vor telespectatorii din insula: NU schimbare. Aşa că, în opinia lui, Amazon/Facebook/Netflix ar face bine să nu liciteze pentru drepturile de transmisie a EPL pentru că îşi vor vedea proiectele năruite. Mda, unul dintre cei care vând e sigur că va fi altfel. Să fie ultima zbatere a acestui cumpărător?

În timp ce la Munchen se ascuţeau cuţitele, la Wiesbaden se juca un meci de 3.Bundesliga. Povestea meciului, ca o zi frumoasă de toamnă.

Vă las cu un Calcio Storico, un vechi sport, destul de apreciat în zona Florenţei. Ah, nu la Fiorentina juca Mutu cănd… ştiţi voi, cu ospătarul? 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.