Sferturile de finală – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Ieri s-a stabilit programul sferturilor de finală a Champions League 2016 – 2017.

Avem două sferturi tari, unul încrâncenat dar dezechilibrat (pare acum) şi unul de la care majoritatea se aşteaptă să fie cireaşa de pe tort.

Sferturi Champions League

Bayern Munchen v Real Madrid

Aşa cum au spus prietenii de la MiaSanMia Iaşi, meciul cu Real e ca teza la chimie: ăla un pic mai greu, de care abia aştepţi să scapi pentru a termina anul (sezonul de UCL) cu examenele mai uşoare.

Ambele trupe ar fi vrut să se evite în această fază ele fiind principalele favorite la câştigarea trofeului (înaintea acestei trageri). Un lucru e sigur: cine iese din acest sfert are mari şanse la cupă.

După câteva sincope în iarnă, Ancelotti pare că a pus Bayernul pe acea curbă ascendentă care duce la vârful de formă. Nici că se putea mai bine – mai puţin de trei luni până la finală, în competiţiile interne nu au rival. Revenirea la 4-2-3-1 a fost alegerea cea bună. Realul e într-o oarecare lipsă de inspiraţie, dacă ne uităm la ultimele meciuri îl avem pe Ramos golgheter detaşat. Zidane (şi nu numai el) aşteaptă revenirea lui Ronaldo la seri mai inspirate: până acum trupa şi-a făcut treaba dar dacă CR7 nu livrează s-ar putea ca sezonul UCL al lui Real să se termine repede.

Cel mai tare sfert al acestei ediţii.

Juventus v Barcelona

Al doilea sfert ca intensitate, e cam ceea ce şi-a dorit Bonucci: răzbunare pentru finala pierdută acum 2 ani. Acum, ştiţi vorba… ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea întâmpla.

Juve merge ceas momentan, nu dă semne de uzură, l-a desoperit pe Dybala (coleg cu ilustrul Higuain). De două sezoane se tot chinuie să pună mâna pe urecheată şi anul ăsta par a avea mai multe calităţi necesare acestui rezultat.

În ciuda chinuitei “remontade” şi a controverselor legate de arbitraj, Barca rămâne o forţă. La apus, dar o forţă. E clar că în acest moment ceva nu merge la echipă, Messi e cam în aceeaşi pasă prin care trece şi Ronaldo dar Enrique mai are cam trei săptămâni la dispoziţie pentru reglaje. De va reuşi, atunci Juve are un adversar teribil. Dacă nu va reuşi am vaga impresie că apărarea lui Juve e ceva mai stabilă decât cea a PSG-ului şi nu se preteză la a fi victima unei remontade (cu sau fără ajutorul arbitrilor).

Atletico Madrid v Leicester

Duelul “muncitorilor”, a celor fără de sclipire, a celor care mai mult “cară pianul” decât scot sunete din el. Va fi un meci crâncen în care Atletico pleacă cu şansa 1 – dar aşa au zis şi City, Arsenal, Spurs sezonul trecut sau Sevilla acum vreo 2 săptămâni.

Atletico a cam obosit, s-a cam uzat. Acelaşi lot nu mai are aceeaşi determinare ca acum 2-3 sezoane. Totuşi, ei au ceva de apărat în dubla asta, nu a trecut aşa de mult timp de când jucau finala competiţiei. În schimb, Leicester e la polul opus: tot ce vine sezonul ăsta e un bonus. Prima participare în UCL sunt în sferturi, şi-au depăşit de mult aşteptările (la fel în competiţia internă, pleacă din poziţia de candidată la retrogradare). E greu de jucat cu trupe relaxate şi asta este o problemă mai mare decât ne închipuim pentru Simeone. Dar argentinianul are toate atu-urile şi va fi o surpriză dacă nu ajunge în semifinale.

Borussia Dortmund v AS Monaco

Toată lumea îşi freacă mâinile gândindu-se la ce regal ne aşteaptă în acest meci: se întâlneşte cea mai prolifică echipă din Europa cu una dintre cele mai spectaculoase echipe din Europa. Reţeta perfectă pentru un meci cu multe, multe goluri, linia care se vehiculează în acest moment fiind 10 goluri (în dublă). Ar fi ceva, nu?

O statistică interesantă: în acest sezon de UCL Monaco s-a întâlnit cu 6 echipe: Fenerbahce, Villareal, Tottenham, Leverkusen, CSKA şi City – meciuri dublă manşă. Au dat 6 goluri lui City, câte 4 lui Fener, Spurs şi CSKA, 3 lui Villareal şi doar 1 (unul) lui Leverkusen.

Eu aş merge pe o dublă strânsă, miza e mare pentru ambele trupe (sunt la un pas de semifinală iar adversarul e accesibil), Tuchel a reuşit în ultimele săptămâni să mai strângă şurubul în apărare (principala lor problemă din prima parte a sezonului), iar apetitul ofensiv al unei echipe nu stă la cote maxime de-a lungul unui întreg sezon.

M-aş mira dacă se vor marca 6 goluri în ambele manşe.

Şi da, UEFA are dreptate:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.