Messi a făcut 100 de meciuri în Champions League

0

Gata şi cu prima etapă din Champions League. Am avut 16 meciuri dar doar două dintre ele cu adevărat de Champions League. E bine, suntem încă la introducere.

  • Messi a băgat suta de meciuri în Champions League chiar pe terenul pe care lua trofeul la care jinduia şi Sir Alex Ferguson, în 2009. Şi omul mai are mult de jucat.
  • Morarul meu favorit (Muller) şi Fiorenzi de la Roma au băgat nişte boabe de generic.

Messi_100_meciuri_Champions_League

 

Grupa A: Favoritele s-au impus la 0, fără probleme. Estimările au ieşit (Real cu ceva goluri şi PSG – victorie scurtă) iar nea Mircea iar s-a supărat pe arbitraj – de data asta nu chiar degeaba.

Grupa B: de aici vine grenada cu explozie întârziată. După ce olandezii i-au crăpat oasele lui Shaw (nu, nu, Rizolli nu a dat penalty, nici nu se impunea. Ce, nu aţi mai văzut oase rupte în 16 metri?) United a fructificat unul dintre puţinele atacuri ce s-au desfăşurat la mai puţin de 25 de metri de poarta PSV-ului. În prelungirile primei reprize şi debutul celei de-a doua s-a întors rezultatul, olandezii marcând de două ori pe mâna lui Blind. Swansea, anyone?

Wolfsburg s-a chinuit un pic dar până la urmă a băgat 3 puncte la teşcherea. Ruşii nu meritau mai nimic din meciul ăsta – cred că sunt fericiţi cu 0-1.

Grupa C: Grupa lui 2-0. Atletico a tras heblul pe Turk Telekom Arena în doar 7 minute iar Benfica i-a acordat (doar) o repriză de acomodare mai ne-experimentatei Astana.

Manchester_City_juventus_Campions_League_2015_2106

Grupa D: Eheee, nicicum nu le iese celor de la Man City. Nici măcar acum, când Juve de abia a scos un egal de la Chievo, când e fără Pirlo, Vidal sau Tevez, nici măcar acum City nu a reuşit să bată. Meciul a fost plăcut, City a prestat – nimic de zis –  dar felicitările merg către Juve care a ştiut să-şi dozeze bine meciul şi (aici au avut un strop de noroc) au fructificat ce au avut mai important. Dincolo, Sterling a arătat că de la voinţă la putirinţă e ceva mai mult de o mămăligă de mâncat (doar el era cel care se dădea cu fundul de pământ că vrea să joace în UCL, că se iroseţte la Liverpool etc).

Sevilla a făcut un pachet de trei boabe şi l-au pus în braţele celor de la Gladbach. Momentan, pălăria UCL pare un fel de sombrero pe ceafa nemţilor.

Grupa E: O fi bifat Piticul Atomic meciul cu nr. 100 în UCL dar colegii lui nu prea au reuşit să îi facă un meci frumos. Ţăcăneală ca pe vremea lui Pep şi un 1-1 şters. Romei nu prea avem ce să îi reproşăm – a scos maxim din acest meci şi – deşi Leverksen a călcat-o în picioare pe Bate – cu punctul ăsta devin favoriţi la locul II.

Grupa F: A doua petardă vine din grupa E: Arsenal s-a făcut de baftă la Zagreb (eliminare Giroud, 2-1 scor final) şi deja calificarea e un lucru la care se munceşte. Mai e de jucat, corect, dar Zagreb are deja un pas în faţă şi acum discutăm de Zagreb şi Arsenal pentru locul II. Cine greşeşte la greci e ars.

Altfel, Muller şi prietenii au făcut ce ştiu mai bine.

Grupa G: se pare că trebuie să fii varză în Premier League ca să ai o şansă în Champions League. Aşa şi Chelsea, i-au luat la palme pe săracii de la Maccabi doar pentru a-şi mai întrema moralul. Bine, au început cu stângul (lui Hazard) ratând un penalty dar până la urmă au reuşit să bage 4 bucăţi. Cum Porto s-a împleticit la Kiev, Mourinho poate fi liniştit la capitolul UCL.

Grupa H: Aici s-a detonat ultima bombiţă: Zenit a luat toate punctele de la Valencia şi a făcut un pas mare în faţă. Cum Lyon s-a încurcat la Gent (apropo, antrenorul lor avea dreptate: nu au schimbat nimic şi nu au pierdut în Champions League) ruşii lui AVB sunt pe traseul bun. Mai ales că urmâtorul meci e acasă cu Gent iar Lyon se vede cu Valencia.

  • Premier League s-a făcut de baftă în această primă etapă: 3 înfrângeri şi o victorie (şi aia cu Maccabi)
  • La Liga e în grafic: 3 victorii, un egal şi o înfrângere şi nu par a avea “probleme” că sunt 5 trupe în grupele Champions League 🙂
  • La fel şi Bundesliga, cu 3 victorii şi o înfrângere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.