Şi începe: Champions League 2015-2016

0

Grupa A: PSG, Malmo, Real Madrid, Şahtior

Nea Mircea a picat cum nu se poate mai rău: cu alde gelatul şi Zlatan. Învăluit de mantia outsider-ului, bătrânul Lucescu va încerca un atac la baionetă împotriva PSG-ului pentru locul II. Dacă nu, cale deschisă pentru EL.

Real v Şahtior – spaniolii îl elogiază pe nea Mircea înaintea meciului. Aşa, condescent. În mod normal un meci cu ceva goluri şi o victorie lejeră a Realului.

PSG v Malmo – un meci pe care scrie 1 solist. Dar am sentimentul că nu va fi vreun măcel ci mai degrabă o victorie scurtă.

Grupa B: CSKA Moscova, Manchester United, PSV Eindhoven, Wolfsburg

Oropsiţii de la Man United revin în competiţie şi, cu “bulanul” lui Van Gaal (mai ceva că ăla al lui Piţi), se aleg cu o grupă absolut lejeră. Wolfsburg e echipa care a vândut mult în vară şi cred că mai au nevoie de ceva timp pentru reglaje. PSV e trupă bună dar parcă nu de nivelul ăsta iar CSKA – deşi conduce detaşat în faţa lui Zenit – au aceeaşi problemă a nivelului.

PSV v Man United: întăriţi de caftul dat lui Liverpool, cei de la United au de gând să înceapă în forţă ediţia de Champions League. Meciul ăsta le oferă o şansă bună şi, cu cunoştinţele lui Van Gaal despre băieţii de la PSV, ar fi normală o victorie a englezilor.

Wolfsburg v CSKA: Nemţii stau bine pe teren propriu şi în mod normal sunt favoriţi la victorie. Mai mult, ruşii sunt subţiri în afara Moscovei (când vine vorba de competiţii europene), au luat-o inclusiv de la Sporting. Dar… nu e un an de când i-au executat scurt pe cei de la Manchester City.

Grupa C: Astana, Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray

Pe cine ar putea să bată Galata – mă refer la una dintre cele două favorite, Benfica şi Atletico. Cum răspunsul pare a fi “pe niciuna” avem şi configuraţia finală a grupei.

Galata v Atletico: meciul ăsta îi prinde prost pe turci. Au 5 puncte din 4 meciuri în campionat şi tonusul nu e chiar cel mai bun. Un egal chiar ar fi o surpriză.

Benfica v Astana: antrenament cu public pentru Benfica – debut în UCL pentru campioana Kazahstanului. Ah: ultimele două deplasări ale Astanei au însemnat calificări cu gol după minutul 80. Cât are Astana to score?

Grupa D: Borussia Monchengladbach, Juventus, Manchester City, Sevilla.

Asta da grupă de Champions League. Două trupe tari plus două trupe nu cu mult mai slabe. Statistic, Juve este favorită la primul loc dar e greu de estimat dacă vor presta bine spre foarte bine în toate meciurile. Căci dacă nu, sunt destui care stau la pândă.

Man City v Juventus: meciul serii de Champions League. Gazdele sunt pe cai mari în EPL şi sunt în postura să etaleze o trupă de zile mari. Juve în schimb a rămas fără Tevez, Pirlo şi Vidal şi a început prost campionatul (două înfrângeri, deja). Juve ştie că dacă începe prost grupă va avea treabă mai spre iarnă, cu Sevilla pe post de sperietoare pentru locul II (observaţi oprimismul deşănţat pe care îl am faţă de prestaţiile lui City). 

Sevilla v Gladbach: nemţii sunt la prima participare în UCL după vreo 40 de ani. Nici Sevilla nu e cine ştie ce experimentată când vine vorba de UCL – au fost aici în 2010. Ambele trupe au început extrem de prost campionatele (Sevilla 2 puncte din 3 meciuri, Gladbach 0 puncte din 4 meciuri). În toamna anului trecut s-au întâlnit în dublă manşă, în EL, ambele meciuri căştigate la limită de Sevilla. E un meci care îţi poate da o şansă la locul II – ăsta e lucrul pe care îl ştiu ambele trupe. Mi să nu se aleagă praful de spectacol.