Ai noştrii testează Europa

0

Şi au fost tururile mici al competiţiilor europene – tururi de unde trebuie să tot începem în ultimii ani “ascensiunea” către fazele normale ale UCL şi UEL. Asta, bineînţeles în ciuda sacului de puncte aduse de Steaua (nu râde, băi mustaţă!).

Steaua arată foarte prost sub conducerea lui Gâlcă dar cum, necum, au trecut la pas de Stromgodset şi Aktobe – au lăsat în urmă doar un punct. Jocul însă a fost aiuritor pe alocuri, ceva ce (speră suflarea stelistă) probabil se va regla. Dau piept cu cei de la Ludogoret în ultima fază a calificărilor pentru “the real deal”, grupele UCL. Şi în ciuda celor spuse peste tot în presa de specialitate noi credem că au avut noroc.

Petrolul lui Răzvănel şi Mutulică şi-a uimit chiar şi cei mai înverşunaţi fani cu acest, fără echivoc, 4-1 dat Viktoriei Plzen. La fel ca Steaua, au lăsat doar un punct în cele 4 meciuri şi par a juca ceva mai solid decât anul trecut. Dau ochii cu Dinamo Zagreb, trupă eliminată surprinzător de Aalborg din UCL. Sunt şanse bune şi dacă e vreun moment propice pentru mai nou convertitul Mutu să rupă norii, ăsta este.

Astra a avut doar o dublă de jucat pentru a ajunge aici şi şi-a făcut treaba cu brio – 6 puncte şi 5-2 – însă nu prea au avut baftă la tragerea la sorţi: Olympique Lyon. OL va avea deja două meciuri de campionat în picioare aşa că va fi şi mai dificil. Dar cu Fata(i) înainte şi ce o fi să iasă, să iasă.

CFR Cluj a trecut lejer de prima dublă cu Jagodina dar şi-a luat o plezneală urâtă de la Dinamo Minsk (dublă înfrîngere – 0-3 la general). Joc slab şi fără orizont pentru clujeni, care au mai şi fost arşi la sufleţel de arbitrul francez. Ei sunt singura echipă românească eliminată.

Comportare foarte bună a trupelor româneşti în aceste calificări, aducătoare de puncte în vestitul clasament UEFA. Şi aşa cum observa Călin, Cehia s-a paradit (a rămas cu o trupă din 4), Austria nu e nici ea foarte departe (2 din 4) aşa că sunt şanse să mai strângem puncte pentru visul fotbalului românesc: o echipă direct în UCL.

Dar mai e până atunci.

lets_rock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.