Eight down, eight to go

0

Avem aşa: de pe 1 merg PSG, Schalke, Malaga şi Dortmund iar de pe 2 le avem pe Porto, Arsenal, Milan şi Real Madrid. Cel puţin până acum, îmi pare că s-au cam inversat grupele valorice şi parcă mai degrabă ieşi pe doi ca să ai o tragere mai lejeră.

Am avut o seară cam confuză, cu meciuri fără o miză prea mare pentru că toate locurile de Champions League erau deja acontate. Şi la fel şi cele de EL cu excepţiile Zenit-Anderlecht şi Ajax-City. Cum la ultimii doar o surpriză de proporţii (să bată City la Dortmund) mai putea răsturna situaţia, singurele meciuri care contau au fost cel de la Milano şi cel de la Malaga. Până la urmă Zenit a fructificat mai bine dezinteresul granzilor şi a salvat ceva din sezonul ăsta de mizerie.

Altfel, plictiseală cu tinere speranţe aruncate în bătălii menite a le întări self esteem-ul.

Meciuri cu miză

Diseară schimbăm macazul, pentru că avem în joc trei locuri de Champions League. Grupele E, G, H au parte de meciuri de calificare.

În E avem o situaţie pe placul italienilor de la Juve, care merg la Şahtior pentru un egal. Chelsea e nevoită să bată norvegienii şi apoi cu urechea pe radio receptor pentru rezultatul de la Donetk. Ce scump îi poate costa golul lui Quagliarella din min. 80! Nea Mircea e deja calificat şi mă gândesc că se uită cu jind la ce a ieşit pe primul loc (în restul grupelor). Lumea zice că Rinat e prieten cu Roman 🙂

În G avem o situaţie interesantă: cum îmi este greu să cred că Barca va lua bătaie acasă de la Benfica şi că Spartak va rupe norii în acest ultim meci, rezultă că Celtic se află într-o poziţie extrem de avantajoasă. Aşa că acest 1.54 pe care l-am găsit la Betfair e destul de tentant. O rezervă totuşi: Celtic va fi pusă în postura de a ataca, un lucru pe care îl face cu dificultate.

În fine, în H îi avem pe ai noştri. Cumva, misson imposible, atâta timp cât Braga nu pune osul pentru victorie. Chiar şi aşa tot trebuie să scoată ceva pe OT. Pe două rânduri de 5 şi cu degajări peste tribună sau îi ardem la o fază fixă? Asta-ai întrebarea.

Let there be fun!

Celtic Glasgow

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.