Săptămâna lui Leverkusen

0

Leverkusen profită de două remize -Dortmund acasă cu Fortuna plus marele derby-, trece de Dortmund şi e în 8 puncte faţă de Bayern.

Deschiderea a aparţinut celor două nou promovate care se ridică la nivelul Bundesligii: Fortuna vs Frankfurt. Meci echilibrat cam vreo jumătate de oră, până când oaspeţii au rămas în 10. După aia, Fortuna a pus mâna pe meci şi l-a dus la un 4-0 greu de estimat.

Schalke vs Gladbach a fost un meci dominat de albaştrii lui Marica (a intrat şi el pe final) dar terminat cu un 1-1 care dezamăgeşte. 22-6 raportul şuturilor, 55%-45% raportul posesiei şi totuşi abia în 85 a dat Draxler golul egalizator.

Leverkusen vs Nuremberg a fost un meci greu de tot pentru gazde. Plecată favorită după acel 4-1 de la Bremen, gaşca lui Lewandowski s-a cam văzut luată la joc de Nuremberg şi nu a lipsit mult ca meciul să se termine egal. Golul lui Kiessling din prima repriză a fost apărat cu sudoare iar Nuremberg nu a avut experienţa necesară să convertească cifrele într-un gol (45%-55% posesie, 370-486 pase). Kiessling e de altfel şi jucătorul care a tras cel mai mult la poartă etapa asta – 7 bucăţi.

Mainz a reuşit să treacă de Hanover şi îşi menţine forma bună de acasă (doar Furth în primul meci şi Dortmund au făcut puncte aici). Şi asta chiar dacă au jucat în 10 aproape o repriză. Dar nu te pui cu Szalai.

Stuttgart leagă două victorii la codaşe şi se apropie de zona de Europa League, iar despre Augsburg vs Freiburg 1-1, nu e mai nimic de spus.

Seara de sâmbătă şi meciul sezonului, prima parte: Bayern vs Dortmund. Bayern a intrat în meci cu ideea că şi un egal e confortabil. Şi asta s-a văzut destul de repede, au pus piciorul pe minge şi nu i-au dat drumul. Iar de riscat ceva, pe undeva, nu are rost să discutăm. Dortmund a stat mai bine în teren şi a încercat să dea viteză unui meci destul de lent. Ghinion, bavarezii au ştiut să ţină meciul sub control aşa că prima fază mai serioasă a venit în final de repriză, la şutul lui Reus. Asta pentru Dortmund, pentru că Bayern s-a remarcat prin dribling-urile lui Ribery şi cam atât. Acelaşi scenariu şi în repriza a doua, doar că am avut şi două goluri care nu au lăsat meciul să se termine cu 0-0 (aşa cum ar fi trebuit, cum a arătat).

Duminică a fost lejer, Arnautovic i-a nenorocit pe cei de la Hoffe (triplă în Hoffe vs Werder 1-4) iar Wolfsburg au făcut un meci prost, poate cel mai prost de când l-au schimbat pe Magath, şi au terminat 1-1 cu Hamburg.

Selecţiuni din marele meci al Bundesligii:

Fc Bayern vs Dortmund – Full Time Highlights de TenMillionSlaves

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.