POLSPA: Iga şi Rafa au luat Roland Garros 2022

0

Favoriţi încă înainte de primul game, Iga şi Rafa şi-au onorat statutul şi au câştigat la pas RG2022. Ok, Rafa era al doilea favorit, după Nole, dar cine era nebun să pună banii pe sârb?

Iga Swiatek nu a avut nicio problemă la acest turneu. Trece printr-o perioadă excelentă, are 5 titluri anul ăsta şi o serie de 35 de meciuri fără înfrângere. A, şi în aceste 35 de meciuri a pierdut doar 6 seturi! Iga joacă ceva ce nu poate fi contracarat de colegele de competiţie aşa că şi Wimbledon-ul is there to win it. Singurul set pierdut de Iga la acest RG a fost unul la tiebreak cu Qinwen Zheng, de reţinut numele chinezoaicei de 19 ani.

Rafa Nadal a început cam gripat sezonul de zgură, cu eliminări la Madrid şi Roma dar a turat la maxim la Paris unde a pierdut doar 3 seturi. Deh, e ca un diesel nea Rafa, se încălzeşte mai greu. A avut şi un pic de baftă, nu-i vorbă, a scăpat uşor de Zverev, un meci care ar fi putut să-l trimită acasă pentru că venea după un meci destul de dificil cu Nole.

La dublu fete am avut o perche interesantă: Mladenovic/Garcia s-au reunit la începutul anului acesta după o pauză de vreo 4 ani. Şi, ceva mai înţelepte, au dus RG-ul până la capăt, învingând în finală perechea americană Gauff/Pegula, pereche de abia formată în ianuarie. Atât Mladenovic cât şi Caro Garcia au slăbit ritmul în competiţiile de simplu dar se pare că au găsit o cale excelentă de colaborare la dublu. Dincolo, americancele sunt în floare la simplu aşa că nu mă aştept să continue prea mult la dublu.

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic – câştigătoare Roland Garros 2022

La dublu băieţi am avut un meci de old boys, Dodig/Krajicek (37/31) vs Arevalo/Rojer (31/40). Au câştigat ultimii, favoriţi numărul 12 la începutul competiţiei. Nimic de adăugat.

Ce s-a mai spus la Roland Garros 2022

“Maybe I can get some of his clay-court juice.”

After taking a set behind the microphone in the main press room immediately after Rafael Nadal, reporters warned Coco Gauff not to drink the Perrier, because Nadal had already slugged down half of the bottle.

Mai multe aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.