Champions League 2021-2022: Ziua 11

0

Am ajuns la ultima etapă a grupelor Champions League. Ştim deja 11 calificate – Ajax*, Bayern*, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool*, Manchester City*, Manchester United*, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Sporting CP (* calificate de pe primul loc). Să vedem care vor fi celelalte 5, în seara asta sunt angrenate AC Milan, Atletico, şi Porto, toate în grupa B.

Începem cu grupa A, ora de începere 19.45.

Grupa A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge.

Grupa asta e clară, oamenii lui Pep şi-au asigurat calificare de pe primul loc după 4 victorii şi o înfrângere, la Paris. În seara asta merg la Leipzig dar cred că vor roti mult în primul 11 şi ar putea fi loc de gol luat.

PSG a feştelit-o de mai multe ori, egal lal Leipzig, egal la Brugge aşa că au rămas pe locul II. Nimic deosebit la constelaţia ansamblată de petrolişti, momentan nu prea se văd investiţiile, şi dacă au ghinion la tragerea la sorţi îl vedem pe Poche liber de contract.

Leipzig şi Brugge sunt la egalitate – 4 puncte şi nemţii par uşor avantajaţi că joacă acasă cu City. Brugge se duce la Paris şi acolo e fierbere mare.

Over 3 la Leipzig şi BTS la Paris.

Grupa B: Liverpool, FC Porto, AC Milan, Atletico Madrid

Cea mai dificilă grupă s-a dovedit a fi o plimbare pentru Liverpool. 15 puncte din 5 meciuri, nimeni nu le-a stat în cale. Diseară merg la Milan şi – deşi declaraţiile oficiale spun altceva – am impresia că turaţia gegenpressing-ului va fi una mică.

Porto e cea mai bine plasată din restul de 3, curios când citeşti numele celorlalte două. Singurele lor înfrângeri sunt la Liverpool, în deplasări au două egaluri, a fost cea mai solidă trupă (în afara englezilor).

Milan şi Atletico s-au cam chinuit, singurele lor victorii sunt în deplasările dintre ele. Şi dacă Atletico are cam acelaşi parcurs şi în competiţia internă, AC Milan a avut un parcurs bun în Serie A, formă pe care nu a putut-o replica şi în competiţia internă.

Liverpool pare obosită (vezi ultimul meci) şi sunt sigur că vom vedea echipa a doua la joc. 1X & O1.5 e alegerea noastră. Porto v Atletico va fi un meci strâns, închis, spaniolii au ceva probleme în defensivă aşa că aş da prima şansă celor de la Porto. 1 DNB.

Grupa C: Ajax, Sporting, Dortmund, Besiktas.

Singura grupă terminată: Ajax şi Sporting trec în optimi, Dortmund merge în UEL, Besiktas rămâne acasă. Olandezii au fost impecabili, 5 victorii din 5 meciuri, nemţii de la Dortmund au început bine (2 victorii din primele 2 meciuri) dar odată cu dubla cu Ajax şi accidentarea lui Haaland au urmat 3 înfrângeri şi Champions League rămâne un vis pentru ei. La Sporting a fost invers, au început slab dar au continuat în forţă şi şi-au asigurat calificarea de pe locul II.

Ajax & BTS şi Dortmund to Win; Dortmund Most Corners & Besiktas Most Cards sunt alegerile noastre.

Grupa D: Real Madrid, Inter Milano, Sheriff Tiraspol, Şahtior Doneţk.

O a doua grupă terminată, un singur detaliu ar mai fi de stabilit: cine va termina pe primul loc. Şi asta se va tranşa în seara asta, la Madrid.

În afară de “surpriza” cu Şerifii, Realul a mers ceas şi şi-a asigurat calificarea chiar pe malul Nistrului. Inter nu s-a raliat poveştilor frumoase şi a şters pe jos cu şerifii dar a avut o scăpare la Şahtior, aşa că sunt, momentan, pe 2. Transnistrenii şi-au asigurat calificare în UEL, perdanţii grupei sunt ucrainienii de la Doneţk.

Real Madrid -0.25 şi Şahtior & O1.5 sunt alegerile noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.