Pe repede înapoi – S40/21

0

Când mai apare câte un nume nou/necunoscut pe lista de transferuri a unor cluburi mari să nu ziceţi că nu aţi ştiut: oamenii de la Guardian fac o listă cu cele mai promiţătoare nume din lume. 60 la număr, avem oameni de peste tot, inclusiv un tânar din Coreea de Nord (Ri Il-Song). Şi da, este şi un român, Cătălin Vulturar, fost la UTA, actualmente la Lecce. De pus deoparte lista.

Dacă tot am amintit de UTA rămânem un pic acolo: pe stadionul ce-i poartă numele, la tribuna a II-a, a fost amplasată statuia baronului Neuman.

Ungaria v Albania 0-1. Cum era cu revigorarea fotbalului maghiar datorită conducerii (i)luminate? Genialul Viktor Orban se pare că nu a găsit ac de cojocul albanezilor, o ţară fără conducere luminoasă, după cum bine ştim.

Thomas Delaney a vorbit despre daltonism (afecţiune cu care se confruntă): e dificil de descris, e ca şi cum ai vedea diferite nuanţe ale aceleaşi culori. Aici avem un articol interesant despre cum percepe un om cu daltonism un meci între o echipă cu tricouri roşii versus o echipă cu tricouri verzi. Şi nu numai.

And this perhaps is the fundamental fact about Van Gaal: he believes he is right, and is determined to explain that in as much detail as possible. That may make him irascible and certainly doesn’t make him easy company, but in a world of bluffers and spoofers, and those who fear revealing too much will give an advantage to their rivals, there is something admirable about that. He cares for the game, and the way it should be played, and in modern football that feels as rare and worthy of celebration as his integrity.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.