Avem grupele Champions League 2020/2021

0

S-a tras şi avem distribuţia celor 32 de echipe care vor juca în cea mai importantă competiţie europeană.

Tabloul arată cam aşa:

  • Grupa A: Bayern Munich, Atletico Madrid, Red Bull Salzburg, Lokomotiv Moscow
  • Grupa B: Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Inter Milan, Borussia Monchengladbach
  • Grupa C: Porto, Manchester City, Olympiakos, Marseille
  • Grupa D: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland
  • Grupa E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar, Rennes
  • Grupa F: Zenit St Petersburg, Borussia Dortmund, Lazio, Club Bruges
  • Grupa G: Juventus, Barcelona, Dynamo Kyiv, Ferencvaros
  • Grupa H: Paris Saint-Germain, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

Pe repede înainte aş zice aşa:

A, Bayern nu are nicio problemă în a-şi adjudeca grupa. Atletico va fi un adversar dar nu unul care să pună în pericol locul I. Mai degrabă vor trebui să fie atenţi la desfăşurător: de îi prind prost meciurile cu Salzburg şi deplasarea de la Moscova s-ar putea să piardă locul II.

B. Prima grupă interesantă, Conte are posibilitatea să demonstreze că ăsta e anul când ar trebui să fie luaţi în serios. Realul e în transformare, Şahtiorul e în cădere, Gladbach face spectacol dar cam atât.

C. City cred ca va face rapid 12 puncte şi îşi va asigura calificarea şi locul I. Porto şi Marseille vor fi pretendentele la locul II şi cei care vor scoate mai mult din dubla cu Oly vor avea câştig de cauză.

D. Liverpool şi Atalant sunt favoritele la calificare, Ajax e în cădere iar danezii nu sunt material de UCL. De urmărit dubla Liverpool v Atalanta, la ce forţă ofensivă au ambele echipe ar trebui să avem meciuri de +3 goluri.

E. A doua grupă interesantă, Chelsea pare favorită dar presiunea listei de shopping e mare, de văzut cum va fi gestionată de Frankie. Sevilla ar fi a doua favorită dar am impresia că va avea meciuri grele atât în Rusia, cât şi în Franţa. Poate prea grele.

F. A treia grupă interesantă: Dortmund pare favorita grupei dar eu am mari îndoieli. Deşi beneficiază de aportul norvegianului minune, Borussia este o echipă cu multe probleme, mai ales la mijloc. Vor avea meciuri grele cu Lazio şi Zenit, din fericire pentru ei mai există şi Club Brugge .)

G. Messi v Ronaldo, din nou. Mă rog, jucătorii ăştia sunt la apusul carierei şi tare mă tem că cei care se pregătesc de un regal vor avea parte de o fâsâială. Eu mă bucur mai degrabă pentru nea Mircea că are nişte adversari de primă mână şi el, de obicei, mai scoate câte ceva din joben în astfel de cazuri. Iar Ferencvaros cred că va schimba regullile COVID în Ungaria, nu poţi să nu monetizezi cele trei dueluri!

H. În sfârşit, a patra grupă interesantă: PSG are de luat o revanşă mare împotriva lui Manchester United, Ole e sub presiune, Leipzig l-a pierdut pe Timo dar nu par să sufere. Cum francezii s-au asigurat că vedetele vor fi “clear of Sars” mă aştept să-şi revină din pasa asta proastă. Aşa că vom avea o competiţie 2+1, cu turcii spectatori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.