CFR, FCSB, Craiova, Botoşani – Casa Liga 1 în competiţiile UEFA

0

Diseară şi mâine seara începe “aventura” reprezentantelor Casa Liga 1 în competiţiile organizate de UEFA. Ca de obicei, pornim cu inima strânsă şi aşteptări puţine, o calificare în primăvara europeană fiind sărbătorită ca o jumătate de Champions League.

CFR v Dinamo Zagreb

Campioana începe în forţă (aş pune meciul din Malta la capitolul “antrenament făfă public”, nu competiţie, dacă nu se supărăr foarte tare maltezii), întâlnind campioana Croaţiei. Mi se pare un meci numai bun să vedem cum stăm faţă în faţă cu vecinii, chit că valoarea loturlui croaţilor este de vreo câteva ori mai mare decât cea a clujenilor.

CFR a reînceput bine fotbalul, cu victorie în meciul de antrenament din Malta şi o victorie, ceva mai chinuită, în campionat. Croaţii au zburdat în cele două meciuri de până acum (6-0 şi 1-0).

Meci tare, foarte important pentru ambele trupe (CFR are 16-imi de UEL şi e singura echipă neînvinsă de Sevilla, Zagreb a fost în grupele UCL) şi ştiind-ul pe Petrescu mă aştept la o primă jumătate destul de anostă. Şi CFR nu pierde în 90 de minute.

FCSB v Shirak

Sezonul trecut, FCSB a jucat cu Alashkert şi am avut parte de două rezultate … surprinzătoare, interesante pentru cei care folosesc evenimentele sportive pentru a-şi rotunji veniturile. Din păcate (!?!) anul ăsta va fi un singur meci aşa că FCSB va trebui să câştige partida de acasă. Asta dacă vrea să “facă puncte pentru ţară”.

FCSB a debutat cu o victorie convingătoare la Astra, Shirak a făcut un egal şi şi-a amânat un meci (COVID related). În mod normal, victorie FCSB dar să staţi cu ochii pe condimente: fie toate golurile în prima repriză (U0.5 SH) fie un cartonaş roşu, fie un 2 / 1 HT/FT etc.

Universitatea Craiova v Lokomotiv Tbilisi

După ce au ratat titlul în extremis, oltenii au declarat răspicat că sezonul ăsta ţintesc locul 1. Ceea ce mă face circumspect vis-a-vis de şansele lor la titlu :).

Debutul de sezon a fost subţire, victorie cu gol din offside la Sepsi. Lokomotiv e în mijlocul sezonului iar parcursul este unul şovăielnic (3-4-3). Trupă mică, fără nicio o performanţă notabilă (cu excepţia unor cupe).

Nu văd cum Craiova ar putea scăpa calificarea. Poate chiar un -1.

Botoşani v Ordabasy

Botoşaniul e la prima participare în UEL din ultimii 5 ani, motiv de sărbătoare şi de exaltare pentru Marius Croitoru: Tiparul fotbalistului de la Botoşani este unul ofensiv şi atunci nu aş putea să le cer să se apere, pentru că nu am de ce. Totul la atac, totul la victorie. Mă rog…

Ordabasy a început sezonul, are un traseu decent (3-2-1) şi să nu uităm că sezonul trecut au pierdut greu (3-4) cu Mlada Boleslav.

Va fi un meci greu pentru Botoşani şi mă tem că, de la un moment dat, Croitoru va trebui să ordone atac total.

Hai băieţii!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.