Eterna terra nova

1

Auzim, cu bucurie, că Universitatea Craiova este primul club profesionist de fotbal din România care îşi va face şi echipă de fotbal feminin. Under 15 momentan, probabil senioare de la anul.

Gest lăudabil, deşi făcut la presiunea federaţiei, al celei mai iubite echipe din Oltenia. Bănuiesc că de acum încolo va fi şi mai iubită, mai ales că baza de fani se va dubla.

Apropo de fotbalul feminin: vestita directivă a federaţiei creează o situaţie cel puţin interesantă. Cel puţin.

Cităm: Începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1I trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga I masculin.

Cu alte cuvinte, vine bosul de la Liga 1, aruncă 50.000 şi îşi pune numele pe una dintre echipele de fotbal feminin deja existente prin Liga 2 sau 3.

Devine şi mai interesant: De asemenea, începând cu sezonul sezonul 2021-2022, cluburile din Liga I trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga I, Liga a II-a, Liga III-a) şi să aibă în continuare minimum 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Naţional U15. (…) Pentru toate cele trei situaţii se aplică varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga I masculin atât la nivel de senioare, precum şi la junioare.

Acum devine clar: nu de dragul fotbalului feminin a pus Federaţia aceste condiţii pentru primirea licenţei. Probabil i-a împins UEFA să facă ceva, aşa că Burleanu & co au făcut o “românească”.

Căci cine îşi va înfiinţa o echipă de fotbal feminin când poate plăti o rentă şi bifează şi această condiţie?

Deşi nu prea sunt prieteni, văd că Burleanu aplică în viaţa de zi cu zi una dintre zicerile oratorului nostru preferat: Să facem, să fie bine ca să nu fie rău

Baftă fetelor de la Craiova!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.